Vid 21.37 inkom det första larmet till polisen om en skottlossning mot en lägenhet i Brandbergen i Haninge kommun.

Enligt uppgifter på polisens hemsida befann sig personer i lägenheten när skotten avlossades, men ingen ska vara skadad.

Under torsdagsmorgonen meddelade polisen att en person har gripits, men de vill inte avslöja hur många gripanden som gjorts. Händelsen utreds som mordförsök och grovt vapenbrott.

Beskjutna utomhus

Bara några minuter senare, klockan 21.46, fick polisen rapporter om ytterligare en skottlossning, denna gång i Farsta. En eller flera personer ska ha blivit beskjutna utomhus, men inga skadade har påträffats.

Händelsen utreds som mordförsök och grovt vapenbrott.

Strax därefter, klockan 22, inträffade ännu en skjutning i Farsta där en byggnad blev beskjuten. Händelsen utreds som grovt vapenbrott.

"Ser ett samband"

Gripanden har skett för båda skottlossningarna i Farsta, men polisen vill inte kommentera antalet misstänkta.

– Vi ser ett samband mellan de två skjutningarna i Farsta. Vi ser inte på samma omedelbara sätt en koppling till skjutningen i Haninge, men vi tittar alltid på om det finns ett samband när det gäller grova våldsbrott, säger Helena Boström Thomas, presskontakt hos Stockholmspolisen.

Biljakt genom city – misstänkt grovt brott

Strax efter klockan 22 – efter en biljakt – spärrades delar av Stockholms city av. Enligt polisen rör det sig om ett misstänkt grovt brott, men man vill inte gå in på några detaljer kring vilket brott det rör sig om eller om biljakten kan kopplas till de trippla skottlossningarna.

– Det är ett grovt våldsbrott, säger Boström Thomas.

En misstänkt gärningsman eftersöks. 

Texten uppdateras...