Hela åtta förluster blev det i seriespelet innan första vinsten kom. Efter jul har man dock gått som tåget och vunnit alla matcher utom en.

Efter vinst i sista seriematchen mot Nacka kvalificerade sig laget till och med till att spela play off med chans på kval till hockeyettan.

I play off väntade just Nacka. Och det såg inledningsvis lovande ut för Bajen. Laget ledde hemma på Kärrtorps IP i fredags, innan Nacka vann med uddamålet.

Inte heller på bortaplan i lördags räckte man till. När matchen närmade sig slutet ledde Nacka med 3-1. Då satsade Hammarby allt på att komma ikapp och tog ut sin målvakt för att få in ytterligare en utespelare. Efter två mål i i en tom Bajen-bur slutade matchen 5-1 till Nacka.

Klubben skriver på sin hemsida att man är nöjd med den starka avslutningen på säsongen. Man tackar dessutom fansen som slöt upp både i Kärrtorp och på bortamatcher.

"Tråkigt att vi inte gick upp i år? Egentligen inte då känslan är att vi inte är riktigt redo för det klivet i år, vare sig ekonomiskt eller organisatoriskt. Säsongen 2024/2025 då? Ja, det är en helt annan fråga och med rätt förutsättningar så kan det bära hela vägen."

En tionde plats i serien blev det för övrigt – trots nästan idel vinster efter juluppehållet. Det säger något om vilken pendel den här säsongen varit för laget. Nu är det färdigt för den här gången.