Efter en trög säsongsstart med bara tre segrar på sju matcher valde Väsbyklubben häromveckan att entlediga huvudtränare Markus Odén.

– Jag förstår businessen, det handlar om att göra resultat. Tycker vi var stabila i spelet utan puck och vi skapade tillräckligt för att få in några puckar de sista matcherna men det gick inte. Visst är det tråkigt att få lämna, men någon måste bära ansvaret, säger Markus Odén.

Enligt sportchef Tom Tärnström är det just brist på resultat som ledde fram till beslutet.

– Det är en resultatbaserad bransch vi verkar i och resultaten har inte varit i linje med var vi bör vara i detta skede av säsongen. Därför gör vi en förändring för att få in lite ny energi och tro i spelargruppen. Det är självfallet ett väldigt tråkigt besked att ge, Markus är en otroligt driven och duktig tränare som vi önskar allt gott i framtiden.

Det är inte klart när – eller om – det blir någon ny huvudtränare.

– Vi får se vilken väg vi tar. Vi fick en bra effekt efter förändringen då Jesper Kemi var huvudtränare tillsammans med André Smulter som assisterande. Vi får utvärdera ordentligt men oavsett känns det väldigt tryggt med dessa vid rodret oavsett om det är ett kortare eller längre perspektiv.

Hur ser du på säsongen hittills?

– Jag tycker vi i mångt och mycket presterat väldigt bra hockey men tyvärr har vi inte riktigt omsatt vårt stora spelövertag i poäng. Resultaten har inte varit någon katastrof, men jag förväntar mig mer.

Och det är spelet framåt som haltat, enligt Tom Tärnström.

Tom Tärnström, sportchef i Brödernas/Väsby Hockey, berättar om beslutet att kicka huvudtränaren.

Tom Tärnström, sportchef i Brödernas/Väsby Hockey, berättar om beslutet att kicka huvudtränaren.

Jonny Andersson

– Vi har haft en solid defensiv och släpper in väldigt få mål men behöver hitta vägar att göra fler framåt. Spelarmaterialet har vi så det är upp till oss ledare att hitta hur vi får ut mer av våra tilltänkta spetsspelare som ska leverera målen. Men otroligt kul att se förra helgen (mot Kiruna och Boden, reds anm) då vi gjorde tolv mål på två spelade matcher. Förhoppningsvis kan vi bygga vidare på det.

"Fortsätta jobba inom hockeyn"

Markus Odén, som är Väsbybo, kommer dock inte att gå sysslolös.

– Jag fortsätter att jobba med hockeygymnasiet här i Väsby och några klubbar har hört av sig om olika tjänster inom hockeyn. Först blir det några veckor ledigt. Jag kommer fortsätta jobba inom hockeyn, har bara inte landat än i vilken form.

Vad händer närmast?

– Nu ska jag ta igen den tid jag varit borta och umgås med familjen.