Under hösten arrangerar Upplands-Bro kommun ett antal trygghetsvandringar.

Syftet är att identifiera platser där invånare känner sig otrygga och titta på vilka förbättringar som kan göras.

Alla Upplands-Brobor är välkomna att vandra tillsammans med representanter från kommunen, politiken, räddningstjänsten och lokala bostadsbolag.

Kungsängen närmst

Tre trygghetsvandringar är planerade i höst. Närmast i tiden ligger Kungsängen. Torsdag den 17 oktober klockan 17–19 är tiden som gäller. Samling sker på Östervägen 4. Vill du följa med på denna vandringen så måste du anmäla dig senast 13 oktober.

– Vi har valt att kalla det trygghetsbesiktningar nu i år för att det också ska bli tydligare vad det är vi gör. Det är vissa som har tyckt att det var svårt med just vandringar och förväxlar det med nattvandring eller den formen av aktivitet, säger Kajsa Laurell, trygghetssamordnare i kommunen.

Vad är det som sker under dessa kvällar?

– Vi har i förväg tittat på platser som medborgare anmält som otrygga till oss, eller där vi på kommunen har sett att det förekommer otrygghetsskapande händelser. Utifrån den här informationen så har vi planerat en rutt som vi går tillsammans med medborgare, polisen, räddningstjänsten och bostadsbolagen.

– Vi tittar på platserna tillsammans för att se vad som kan kännas otryggt och vad man skulle kunna göra åt platsen för att öka tryggheten.

Kajsa Laurell berättar att vanliga åtgärder kan vara att se över belysning samt att röja sly.

Brunna och Bro ska ses över

Två trygghetsvandringar är planerade att ske även i Brunna och Bro.

I Brunna genomförs en vandring torsdag 24 oktober 17–19. Här sker samling i Haganässkolans matsal. Anmälan till kommunen måste ske senaste 20 oktober. 

Broborna kan göra sig redo för en trygghetsvandring torsdag den 7 november klockan 17–19. Samling i Bro sker i kommunens trygghetscenter.

Senast den 3 november måste du anmäla dig om du vill hänga med på vandringen i Bro. 

Anmäl dig till någon av vandringarna genom att mejla kommunen på trygg@upplands-bro.se