Det pågår ett bankande och hamrande i lokalen som tidigare var Hemmesta barnavårdscentral. Det är en nya veterinärklinik, Värmdö smådjursklinik, som håller på att ta form, i företagshuset i Fruvik. 

Värmdöborna Annie Nordqvist och Alinda Dalla-Santa har länge letat efter en lämplig plats för sin klinik.

– Det är stor efterfrågan på privata veterinärkliniker, även här på Värmdö, så vi är jätteglada att vi hittade den här lokalen, säger Alinda Dalla-Santa.

Kirurgi och tandspecialist

Hon berättae att under de senaste åren har många mindre kliniker både i Stockholm och ute i landet köpts upp av stora kedjor, som Anicura och Evidensia. 

Nästa vecka ska allt vara klart. Då är Annie Nordqvist och Alinda Dalla-Santa redo att öppna Värmdös nya veterinärklinik.

Nästa vecka ska allt vara klart. Då är Annie Nordqvist och Alinda Dalla-Santa redo att öppna Värmdös nya veterinärklinik.

Eva Tonström

Den före detta BVC-lokalen visade sig vara perfekt för en djurklinik, både i storlek och läget på Värmdö. Flera rum var dessutom redan inredda med vatten och behandlingsytor, förklarar Annie Nordqvist. 

Lokalen byggs just nu om med nya väggar och fler rum. Veterinärkliniken kommer att ha plats för fem undersökningsrum, rum för röntgen och ultraljud och ett större operationsrum.

– Vi kommer att ha kirurgi här på plats, och en veterinär som är specialiserad på tänder, säger Alinda Dalla-Santa.

Det blir olika väntrum för hundar och katter, eftersom de ”tenderar att inte gilla varandra så mycket” förklarar Alinda. På sikt kommer de även kunna ta emot mindre djur som marsvin och kaniner.   

Målet: Sex veterinärer på plats

Redan nu, flera veckor innan de öppnar, har hund- och kattägare börjat lista sig på den nya kliniken.

– De bokar allt från tand- och hälsokontroller till vaccination och andra rutinbesök. Det känns så roligt att få göra det här, säger Annie Nordqvist. 

De är båda utbildade djursjukskötare och Alinda Dalla-Santa har drivit egen veterinärklinik i Nacka tidigare. De startar med två veterinärer men fullt utbyggt tänker de sig att ha upp emot sex veterinärer sysselsatta.

Den nya kliniken kommer att ha öppet dagtid på vardagar och planen är att öppna 1 oktober.