Göteborg

Jämförelsetjänsten Zmarta har gått igenom priserna på lokala träningsanläggningar och gymkedjor i Sveriges tre största städer: Stockholm, Göteborg och Malmö.

Undersökningen visar att priset för ett medlemskap skiljer sig kraftigt – både mellan kedjorna och städerna. 

Göteborg dyrast

Dyrast är träningen i Göteborg. Där kostar ett genomsnittligt månadskort 532 kronor, totalt nästan 900 kronor mer per år.

I Stockholm är träningen något billigare. Där ligger snittpriset på 6 100 kronor för ett års träning, eller 511 kronor i månaden. Klart billigast är gymkortet i Malmö. Där får man i genomsnitt betala knappt 5 400 kr för att träna på gym under ett års tid, 447 kronor i månaden.

– Träning är en investering i hälsa, men låt inte priset springa i väg alltför mycket. Se till att jämföra och hitta den motionsform som passar dina behov bäst. Sedan ser du till att investera mellanskillnaden för framtida behov, säger Ola Söderlind, hushållsekonom på Zmarta.

Ola Söderlind, hushållsekonom på Zmarta.

Ola Söderlind, hushållsekonom på Zmarta.

Pressbild

Stora skillnader

Resultatet visar även att gymkedjornas prissättningar skiljer sig stort. Det överlägset billigaste gymkortet, oavsett stad, finns på Fitness 24/7 med en årskostnad på 3 468 kronor – 289 kronor i månaden.

Något dyrare är Friskis och Svettis som erbjuder det näst billigaste alternativet i Göteborg med en årskostnad på 4 980 kronor.

Dyrast bland de stora gymkedjorna är Sats. Där kostar ett gymkort mer än dubbelt så mycket som kartläggningens billigaste kort. I Göteborg landar Sats-notan på närmare 7 788 kronor per år, med 649 kronor för ett månadskort.