Innanför byggstaketet kan man se hela parken men än får inte Täbyborna nyttja den.

Men snart kan en öppning vara nära, säger Björn Fredin, byggledare på Täby park AB.

– Avsikten har varit att öppna senast innan byggsemestern (vecka 27). Vi jobbar nu hårt för att detta ska bli verklighet då vi förstår att allmänheten vill nyttja vår fina park.

Tanken var att parken skulle öppna tidigare, berättar han.

– På grund av leveransproblem och en del andra faktorer har tidplanen förlängts men vi hoppas åtminstone kunna öppna en väsentlig del av parken, säger han.

Byggfordon och staket överallt

En av de som längtat efter öppningen är Sussi Sundqvist som bor i området.

– Det är viktigt att parken blir klar då vi bor med byggarbeten runt om kring oss hela tiden, att saker färdigställs gör att det blir mer trivsamt.

Det känns som hela stadsdelen är under byggnation, tycker hon.

– Det är byggfordon och staket överallt, det ger en mer trivsam känsla när sådant tas bort. Sen tänker jag på alla barnen som längtar tills lekparken öppnar, roligt för dem att hinna leka hela sommaren och skaffa nya vänner, säger hon.

Från klättervägg till grillplatser

Arbetet med parken påbörjades under hösten 2023. Under vintern tog byggnationerna en liten paus på grund av kylan för att sedan återupptas under våren.

Parken blir en lekplats för yngre barn, men också en plats för andra att umgås på. För i parken kommer det förutom lekställningar, rutschkanor, klättervägg och gungor även att finnas olika sittmöbler och grillplatser med grillar. Även gräsytor och träd och växter har planterats.

Magisk park med enhörningstema

Platsen har fått namnet Enhörningsparken och i den kommer flera Enhörningsskulpturer att finnas att leka med. "En skulptur utformas exempelvis med vingar likt hästen Pegasus medan en annan ges en längre rygg likt den Bäckahästen har", skriver Täby kommun som genom namn- och skönhetsrådet namngett parken.