En förstudie pågår för fullt i Upplands-Bro för att ta reda på förutsättningarna för en eventuell träningsanläggning för svensk fotboll i Kungsängen.

– Så här långt tycker jag att både utredningsfas och samarbete fungerar jättebra, säger Håkan Rossberg, projektledare på Svenska fotbollförbundet.

SvFF om platsen

Enligt Håkan Rossberg är det flera saker i Upplands-Bro som förbundet fastnat för vad det gäller själva platsen. Dels det faktum att det är en tillräckligt stor plats för att få rum med många fotbollsplaner. Det är en grundläggande del. 

– Sen vill vi gärna ha pendlingsavstånd från Stockholm city och från Arlanda, samt nära till Friends arena. Norr om Stockholm har varit ett uttryckligt önskemål från oss, säger han.

"En bra grundförutsättning"

De aktörer man mött inom kommunen beskriver Rossberg som positiva.

– Det känns som att man har en vilja att göra mer idrott och fotboll i Upplands-Bro. Det är en bra grundförutsättning för att det här ska bli ett långsiktigt samarbete i många decennier.

Ni har varit inne i flera kommuner och tittat på möjligheten till en träningsanläggning, är det Upplands-Bro som gäller nu?

– Ja det är det. Vi har prioriterat upp Upplands-Bro och relationen och samarbetet där. Vi tänker anstränga oss och fokusera på att få till en anläggning där.

Beslut om budget i årsskiftet

Enligt Håkan Rossberg lyssnar man på ”alla som hör av sig till oss”, det kan vara privata aktörer eller en kommun som emellanåt vill stämma av var förbundet är i sin process kring en träningsanläggning. 

– Men just nu har vi kommit otrolig långt i Upplands-Bro jämfört med allt annat. Det är vår absoluta prioritet och förhoppning att vi ska få till ett samarbete och en anläggning i Upplands-Bro, säger Håkan Rossberg och fortsätter:

– Vi har kommit långt, men det är en bit kvar innan vi når fram till en detaljplan. Vi kommer inom förbundet ta vårt beslut om budget för det här kring årsskiftet.