Den gröna mötesplatsen ska innehålla ett ekologiskt, veganskt café, två restauranger på samma tema och tre barer. Dessutom kontorsplatser och en scen.
Att få plats med alla olika delar är inget bekymmer – lokalerna är på hela 870 kvadratmeter.
– Lokalen är egentligen lite större än vi först tänkte, säger Lennart Fernström, ägare till Grön Press.
Lennart Fernström och köksmästare Jonas Thuresson i sin nya bar.
Pekka Pääkkö
Nedtrappat mediestöd
Grön Press driver till vardags fyra tidningar, varav endast en fått behålla mediestödet. De andra tre tidningarna har ett övergångsstöd som sedan långsamt fasas ut.
– Den nya reformen prioriterar lokaltidningar men vi är rikstäckande. Det blir en stor minskning när vi inte får presstödet längre, säger Lennart Fernström.
Redan innan beslutet kom hade Lennart börjat spana efter andra lösningar för att bredda verksamheten.
– Runt om i världen är det inte helt ovanligt att tidningar bygger upp scener och mötesplatser.
Nu ser de fram emot att kunna vara en grön mötesplats, utan några begränsningar.
– Vem vet vi kanske tar in en frisörstol för en ekologisk frisör också, säger Lennart Fernström.
Mediehuset Grön Press driver till vardags fyra tidningar, varav tidningen Syre är störst och den enda som fått behålla mediestödet.
Pekka Pääkkö
Det finns en otrolig historia i dessa lokaler.
Lennart Fernström är chef och Jonas Thuresson är köksmästare. Jonas har tidigare drivit den veganska restaurangen Fröjdas som nu har stängt. "Det finns en brist på veganska restauranger och caféer i Stockholm", säger han.
Pekka Pääkkö
57 tv-apparater och två shuffleboard-bord
O'Learys traditionsenliga gröna färg pryder fortfarande många väggar. Grön Press tog över lokalen med inredningen kvar, vilket innebär att de nu står som ägare till 57 tv-apparater och två shuffleboard-bord.
– Vi har lagt ut borden på Blocket, men sedan återstår nästa problem med att få ut borden från lokalen, säger Lennart Fernström.
Under renoveringen har de försökt renovera så hållbart som möjligt.
– Vi jobbar hårt för att ta vara på allt. Istället för att bara riva ut och sätta in nytt, bygger vi om det som finns. Vi försöker hålla nere både på att ta in nytt material i lokalen och skapa avfall, säger Lennart Fernström.
I källaren av lokalen kommer en norrländsk restaurang vid namn Öur öppna, det betyder sten på Pitemål.
Pekka Pääkkö
Bacchi Wapen
Innan O'Learys flyttade in fanns restaurangen Bacchi Wapen i lokalerna. Nu vill de nya ägarna återanvända namnet i en ny tappning – BacchiSyre.
– Det finns en otrolig historia i dessa lokaler, det är spännande att förvalta det arvet, säger Lennart Fernström.
Namnet Bacchi Syre har inspiration från det gamla namnet Bacchi Wapen.
Privat