Några kvinnor sitter samlade runt ett bord, djupt koncentrerade över telefoner och datorer. Alla lyssnar när Per Tärnström, kommunens digitale fixare, hjälper Ester Bäckström att föra över hennes bilder från telefonen till datorn.
– Du skapade en mapp, kommer du ihåg det? Du kan dubbelklicka på den. Den finns alltid där.
Per Tärnström förklarar lugnt och metodisk, steg för steg, hur bilderna förs över och hur de ska hittas.
– Det här är bara en liten del. Jag har jättemånga bilder. Jag har varit slarvig och inte fört över dem på två år. Nu har jag fått hjälp så att jag vet hur jag ska göra, säger Ester Bäckström.
Flera av de andra har också frågor kring hur de ska spara bilder och föra över dem från telefonen till datorn. Yvonne Högberg, 83, har skrivit en lista med saker hon undrar över.
– Vi kommer inte att hinna det i dag. Men det gör ingenting, det är alltid bra att lära sig. Han är här en gång i månaden, jag får komma tillbaka nästa gång, säger hon.
Precis som många andra seniorer brukar hon samla på sig frågor till barnen när de kommer på besök.
– Men den ena bor utomlands och den andra vill jag inte fråga för han har så mycket att göra. Det här är första gången jag år på ett sådant här möte. Jag tänkte att det är bra för mig.
"Jag tar egna bilder, får bilder i Whats up och sms och jag sparar allt i en enda röra. Det vill jag få hjälp med att få ordning på" säger Yvonne Högberg (till höger) som får spara sin lista till nästa gång. Bänkgrannen Lena fick hjälp med att skicka bilder i mejl.
Martin Svensson
Som ett nytt språk
Huddinge införde tjänsten med digital fixare i år och Per Tärnström har varit i gång sedan i slutet av januari. Alla som är 69 år eller äldre kan vända sig till honom.
Det är som att lära sig ett nytt språk. Det kändes som kinesiska i början.
– Man kan ringa mig, ibland funkar det att jag förklarar via telefon, annars hänvisar jag till bibliotek och seniorträffar. Och om man inte kan ta sig dit, till exempel om man har en stationär dator, då kan jag göra hembesök.
Vad frågar folk om?
– Det kan handla om att koppla upp TV-apparater på wifi. Sociala medier är en annan sak. "Varför får jag bara reklam?" till exempel. Lösenord. Appar. Hur laddar man ner dem, använder dem och raderar dem. Det är så mycket som man inte tänker sig ska komma upp.
De äldre har tagit steget in i den digitala världen sent i livet och det är en utmaning att göra den begriplig.
– Det är som att lära sig ett nytt språk. Ord som bugg eller app, allt har varit nytt. Det kändes som kinesiska i början, säger Camilla Krupmann, 74.
Men med en hjälpande hand blir det förhoppningsvis enklare.
– Det roligaste är när de kommer igång själva, glädjen i att våga göra saker själv, säger Per Tärnström.
"Det är som att lära sig ett nytt språk", säger Camilla Krupmann. Hon har flera mejladresser som hon vill få ordning på för att enkelt kunna sälja saker på Tradera.
Martin Svensson