Göteborgsregionen har för sjätte året i rad genomfört en gemensam förskoleenkät.

I enkäten bedömer föräldrar sina barns förskola utifrån olika kriterier, som normer och värdegrund, lärande och utveckling. Föräldrarna har också fått göra en helhetsbedömning med betyg 1 till 5.

Den förskola som i år fått allra högst helhetsbetyg är förskolan Norra Flundregatan 23 i Fiskebäck som landade på 4,92 på den 5-gradiga skalan.

Deras betyg grundar sig på 37 vårdnadshavare och en svarsfrekvens på 73 procent.

– Det är jätteroligt. Nästan varje gång jag träffar mina pedagoger så talar jag om hur duktiga de är. Så det var på något sätt en bekräftelse på det jag ser, vilket fint arbete de gör. Att även föräldrarna uppmärksammar det fina som händer på förskolan, säger rektorn Eva Bodin i en intervju med GP.

Bland de lägsta

I andra änden, bland de som hamnade längst ner på listan, finns bland annat Röda Stråket vid Sahlgrenska. Den landade på 3,21 i betyg, vilket är ett stort tapp jämfört med 4,20 i fjol, något som rektorn Birgitta Berndtsdotter menar till stor del beror på omorganisation.

– Det har inte funnits barn att fylla förskolan med och det har drabbat många förskolor i Göteborg. I höstas fick vi ändra organisationen så det blev två avdelningar istället för tre. Så det kan vara det som har orsakat det men de som har varit på förskolan har inte uttryckt något missnöje, säger hon.