Liten men naggande god blev skörden när Mitt i kastade ut frågan på Facebook. Nära 30 procent av de svarande (motsvarande tre personer) skrev att Droppens konditori på Tulegatan har den bästa semlan, åtminstone i Sundbyberg.
"Utan tvekan de BÄSTA! 10/10", som Yvonne Sandström uttryckte det.
https://www.mitti.se/nyheter/att-semla-eller-inte-semla-det-ar-fragan/repuav!OuxDyN1SkaJN8UQQLJ4QEQ/
Nästan lika många, det vill säga två människor, hävdade i stället att bageri Passion på Landsvägen saluför den bästa fastlagsbullen. Däribland Wiola Jutewik, som frestade med ett foto på sitt eget exemplar.
Julskyltning
För Solnas del rådde minst sagt spridda skurar. En person framlyfte Balders bröd i Solna centrum, en annan Kosterheds konditori i Huvudsta. Även Bergis i Bergshamra ("Otrolig mandelmassa!!!") och Du bon pain i Råsunda hade varsin sympatisör.
Ingen semmeldebatt utan att datumfrågan förs på tal. Att hugga in på dessa godsaker flera veckor före fettisdagen gillades inte av alla.
"Nej, väntar till den rätta dagen", skrev Leila Kebert.
Wiola Jutewik hävdade i sin tur att hon ätit semla på Passion redan i januari.
"Ja kan man börja julskylta i sep/okt varför inte", tyckte Ola Lisell.