I Sätra ishall tränar normalt MB hockeys fem ungdomslag, juniorlaget och två seniorlag. De driver även en hockeyskola som 2023 hade runt 100 anmälda barn.

Den 2 november stängde fastighetskontoret Sätra ishall med omedelbar verkan eftersom en ny rapport visade att konstruktionen som bär upp ishallen var i så dåligt skick att den riskerade att rasa ihop.

Hela juniorlaget har hoppat av

MB hockeys olika lag spriddes då ut och fick träningstider i Mälarhöjdens ishall, Zinkensdamm, Farsta och Kärrtorp. Juniorlaget J18 med spelare i 15-16 årsåldern fick träningstider på Zinkensdamm.

– Det är jobbigt för spelarna att resa och kånka runt på sin utrustning till och från en anläggning, särskilt när de ska till Zinkensdamm där de inte har tillgång till ett eget förråd, vilket man brukar ha, säger Viktor Wahlstrand. 

Nu har hela juniorlaget antingen slutat eller bytt till andra lag.

– Det här är jättetråkigt. Vi har inte haft ett juniorlag sedan 2019 och har satsat hårt på att få det under förra året, säger Viktor Wahlstrand. 

Juniorlaget, där man kan spela när man mellan 15 och 18 år, har en särskild betydelse för klubben när det gäller inspiration och pepp för de yngre spelarna.

– De är vårt representationslag och våra unga spelare har sett upp till dem och kommit till deras matcher i ishallarna. De är också basen för att vi ska kunna driva ett a-lag, säger Viktor Wahlstrand. 

Att de tappat spelarna innebär att de inte heller kommer att kunna ha något juniorlag nästa år eftersom de spelare som då i rätt ålder blir för få. 

Har ännu yngre spelare också hoppat av?

– Alla är kvar just nu, sedan får vi se till våren vad effekten av det här blir.