Redan som 18-åring i Farsta startade nu 48-årige Henrik Teljfors och en kompis fotbollslaget FK Ulven. Korplaget som bildades det gyllene, eller bokstavligen bronsfärgade, svenska fotbollsåret 1994 har sedan bestått. I vått och torrt.

– Då var vi bland de yngsta och nu är vi bland de äldsta, säger Henrik Teljfors som brett ut sina vingar över ett gäng gamla ulvar som i dag spelar i ”Old boys-serien” där alla är över 40 år.

FK Ulven. Här hör Henrik Teljfors hemma sedan 1994. Nu närmar han sig 1 000 matcher med laget.

FK Ulven. Här hör Henrik Teljfors hemma sedan 1994. Nu närmar han sig 1 000 matcher med laget.

Privat

Svenskt korprekord?

Årets matcher spelar de i Rågsved. Här väntar också den tusende korpmatchen med laget. Om det är svenskt rekord eller inte får vara osagt. Henrik Teljfors som till vardags jobbar på Korpens kansli berättar att det inte finns någon statistik där. 

– Men det kan inte vara så många som spelat 1 000 matcher med ett och samma korplag, tänker han.

Annars är han en jäkel på statistik. I alla fall vad gäller Ulven som är synnerligen väldokumenterat. Statistikförandet började redan vid 18 års ålder. Egentligen har han redan passerat 1 000 matcher. För när han räknar sina matcher plockar han inte med de matcher han spelat för andra korplag. Det har nämligen blivit ett gäng sådana för backen.

– Jag skulle säga att min främsta styrka är att läsa spelet, svarar han.

Ryskt ordspråk

”En gammal korp skriker inte utan anledning” lyder ett ryskt ordspråk. Hur ofta Henrik Teljfors skriker på plan vet inte Mitt i, men han har i alla fall dragit av ett par korsband under årens lopp. Under tre års skadefrånvaro fick han nöja sig med att följa laget som lagledare. Men skadorna har påverkat en annan av det han beskriver som sina främsta egenskaper. 

– Glidtacklingar. Men det gör jag inte så mycket längre efter korsbanden, säger han.

När korpfotboll kommer på tal börjar många snabbt tala om skador och fult spel. Hur tycker du att det är?

– Det är inte så riskfyllt som folk tänker. Jag tycker inte att spelet är fult. Mina skador har kommit efter mina egna vridningar.

Nu är korpserierna inne i sommarpaus. Och det är bara att hoppas att den gamle korpen inte blir vingbruten innan jubileet i höst. 

– Vi tänker att det ska uppmärksammas på något sätt då.