I slutet av mars i år kunde Mitt i berätta att det inte blir någon padel på taket på den nya Ica Maxi butiken som byggs i Arninge.

Detta på grund av "vikande konjunktur gällande padel" meddelade Ica fastigheter.

Blir trampolinpark

Nu står det klart att det blir studsmattor på taket i stället då hopplandsföretaget Jump Yard blir de nya hyresgästerna.

– Vi vill främja rörelse och motion och vi gör det samtidigt väldigt enkelt för besökarna att kombinera handling, besök på restaurang och familjeaktiviteter, säger Fredrik Jansson, Chef Projekt på Ica fastigheter till Mitt i.

På taket i det bågformade utrymmet skulle padel ha öppnat på Ica Maxi som ni byggs, nu blir det i stället trampoliner på platsen.

På taket i det bågformade utrymmet skulle padel ha öppnat på Ica Maxi som ni byggs, nu blir det i stället trampoliner på platsen.

Stor yta

Trampolinparken blir 4 000 kvadratmeter stor och förutom trampoliner kommer det finnas interaktiva tv-spel, klätterväggar och hinderbanor. Men företaget säger att de äver förbereder fler överraskningar.

Vad kan Täbyborna förvänta sig?

"Att vi kommer göra allt vi kan för att bygga en av norra Europas mest attraktiva parker, att gästerna får en känsla av att inte kunna hejda sin rörelse, när man kommer in vill man bara utforska nyheterna på marken, på väggarna, i taket, skriver Pelle Möller vd för Jump Yard i ett mejl till Mitt i.

Idag finns redan en trampolinpark i Arninge, hur ser ni på konkurrensen?

"Vi välkomnar all konkurrens som uppmuntrar till rörelse, bara två av tio barn rör på sig så mycket som man ska idag. Det behövs fler arenor för rörelse, inte färre", skriver han.

Kommer stänga

I januari 2023 togs det första spadtaget för den nya Ica-butiken och under våren 2025 planeras öppningen. I samband med att den nya butiken öppnar kommer Ica kvantum i Arninge att stängas.

Under sommaren ska trampolinparken öppna. Utöver den kommer ett apotek och en hamburgerrestaurang att öppna. Ica har tidigare sagt till Mitt i att de jobbar med att hitta en till restaurang till området.