Torsdag eftermiddag och en strid ström av Frösundabor tågar mot Frösunda torg där Mitt i möter upp.
Över hundra personer är här för att visa sitt missnöje mot stadsdelens rådande – och planerade – kollektivtrafik.
Anette Larsson sammanfattar läget så som de allra flesta uppfattar det:
– Först isolerade de Frösunda fullständigt. Sen satte de in en buss till Hallonbergen som ingen åker. Nu vill de köra oss till Tekniska högskolan, men vad ska vi göra där?
Det har kokat i Frösunda sedan regionpolitikerna beslöt att dra in buss 57 till city i fjol. 4 000 namn samlades in.
Nu har protesterna fått ny kraft på grund av regionens senaste giv: linje 519. Förslaget är ute på remiss, alltså inte klubbat, men idén är att det ska bli en tvärförbindelse mellan Ursvik och Tekniska högskolan via Frösunda.
Varken buss 501 eller föreslagna 519 kompenserar för indragningen av 57:an, anser Frösundaborna. "Politikerna måste börja lyssna på oss", säger Anette Larsson som diskuterar konsekvenserna med sina grannar.
Anna Wachenfeldt
Linjen levererades som en kompensation till områdets svikna resenärer, men har snarare strött salt i såren.
– Bussen går varken kvällar eller helger och kräver ju byte om man ska hitta på något i stan, det är ju det man vill undvika, menar Carin Westpahl.
Hon är nybliven pensionär.
– Jag hade sett fram emot att nyttja kulturutbudet i stan, men nu blir det mest att man håller sig hemma. Mitt liv har blivit väldigt begränsat.
"Barnens säkerhet"
Tonårsmamman Jessica Gilani, vars dotter går i skolan i stan och har sina kompisar där, vill lyfta en annan aspekt.
– Våra ungas säkerhet. Aldrig att jag låter min dotter ta sig till och från Solna station kvällstid, det är jätteotryggt. På morgonen kan tågen vara så knökfulla att det inte finns plats. Jag kan inte sitta vid ratten och hämta och lämna överallt.
Familjer, äldre, nyinflyttade och boende sedan 30 år, de har alla sina utsagor om hur tillvaron i Frösunda försämrats senaste året.
Många berättar att de nu tar bilen till stan, eller åker Uber.
Andra, som bosatte sig i Frösunda på grund av direktbussen till stan, vill flytta.
Slår mot bostadspriser
Det finns också en oro för att 57:ans frånfälle har bidragit till en negativ utveckling på bostadspriserna i området.
– Jag är med i styrelsen i vår bostadsrättsförening och ser tydligt att Frösunda blivit mindre attraktivt. Man får mindre betalt för lägenheterna och att det tar längre tid att sälja, säger Sayed Sadegh.
Familjen Lundberg flyttade från Gärdet till Frösunda för sex år sen, mycket på grund av buss 57 som stannade precis utanför idag 13-åriga Frejas skola och mamma Malins arbetsplats på Söder. "Det är en väldigt otrygg väg till Solna station, särskilt på kvällen. Jag vet flera barnfamiljer som vill flytta härifrån".
Anna Wachenfeldt
"Gör om, gör rätt", är budskapet till politiken.
– Det känns som det finns prestige i det, är det svårt att backa från ett dåligt beslut? Politikerna måste börja lyssna på oss. Ge oss 57:an tillbaka, säger Anette Larsson.
Frösundaborna anser inte att de fått gehör och de vill att beslutsfattarna ska lyssna på. Förutom namninsamlingar har flera av dem kontaktat politiker både lokalt och i regionen.
Anna Wachenfeldt
Men trafikregionrådet Anton Fendert (MP) anser att fjolårets beslut om buss 57 var rätt. SL:s ekonomi till följd av minskat resande låg bakom.
"Jag tror att det var rätt att göra förändringar och jag tror att det är rätt att göra ytterligare anpassningar vid behov. Där är buss 519 ett exempel på hur SL:s trafikplanerare föreslår att skapa en förbindelse mellan centrala Stockholm och Frösunda", skriver han i ett mejl till Mitt i.
Han vill dock inte recensera linje 519:s dragning eller avgångsfrekvens. "Det är inte politiken som bestämmer detaljerna i trafikförändringarna, det görs av trafikplanerare".
Det viktiga, menar Fendert, är att det går att ta sig kollektivt, "även om det i vissa fall innebär ett ytterligare byte eller lite längre promenad till hållplatsen".
"God tillgång"
I trafikförvaltningens svar på en motion från M, KD och L, som vill att buss 57 återinförs, står att Frösunda idag bedöms ha god tillgång till kollektivtrafik med buss 501, 508 och 509 ihop med närheten till pendeltåg.
Fördelar med buss 519 lyfts fram, som att den inte ska köra längs Sveavägen och Hagastaden vars trafikproppar och byggarbeten ofta orsakade försening och inställda turer på 57:an.
På Frösunda torg avfärdas argumentet med emfas av en Frösundabo: "Vi som åkte in till stan varje dag vet att det inte stämmer. Men nu lär ju köerna på Sveavägen öka, när folk börjat ta bilen".
Solna stad har ännu inte svarat på remissen om buss 519. Beslut tas i oktober.