– Jag har själv inte alltid mått bra i livet och jag har många vänner som också varit på fel spår. Psykisk ohälsa är så otroligt stort och 70 procent av de som väljer att ta sitt liv är män. Vi är många på Twitch och inom e-sport-scenen som är män och jag tycker att machokulturen behöver brytas lite, säger Ludwig Hall.

Under uppväxten spelade han mycket, framför allt Counterstrike, CS. Han tävlade och blev bland de bästa i Sverige innan han minskade sitt esportande för att i stället satsa på fotboll.

Han har dock ett ben kvar i e-sporten, minst sagt. I dag jobbar han som streamer, coach, analytiker och kommentator inom e-sport.

– Framför allt kommenterar jag och programleder på Esportstudion, säger Ludwig.

70 000 i prispotten

Han har med åren byggt upp ett stort kontaktnät inom e-sport, och framför allt inom CS. Tack vare det har han kunnat skapa en stor turnering som spelas den 5–6 oktober, och där allt överskott går till Suicide Zero.

– Jag har själv lagt in 10 000 kronor och många andra CS-profiler och även företag har gått in med pengar.

Prissumman i turneringen är på 70 000 kronor, 50 000 till vinnande lag och 20 000 till tvåan.

– Det kan låta mycket men med mycket pengar i prispotten når man de bästa lagen, vilket gör att man når fler tittare. Det blir win-win. Och jag har redan fått in över 70 000 kronor så allt som kommer in från och med nu går rakt in i insamlingen, säger Ludwig.

Hur kom du på idén att starta en sådan har insamling till?

– Tidigare lovade jag mig själv att när jag mår bättre skulle jag göra något sådant här. Jag har många vänner i CS-communityn, nu vill jag ge tillbaka på något sätt.