Olyckan inträffade vid ett övergångsställe på Brommaplan strax före klockan 22. Både polis, räddningstjänst och ambulans ryckte ut till platsen.

– En SL-buss har kört på en person vid Brommaplan. Det är en pågående insats med polis, räddningstjänst och ambulans, sade Andreas Strömberg, presschef på Storstockholms Lokaltrafik (SL), till Expressen kort efter händelsen.

Mannen omkommit

Olyckan beskrevs av räddningstjänsten som "mycket allvarlig". Senare under natten bekräftade polisen att mannen avlidit till följd av sina skador och att hans anhöriga har underrättats.

– Han avled där på platsen, säger Anders Bryngelsson, presstalesperson hos Stockholmspolisen.

Till Mitt i säger Sophie Gunnarsson, presskommunikatör på SL, att de beklagar vad som hänt men att de inte kan kommentera händelseförloppet och att bussbolaget VR utreder vad som hänt.

Ni utreder inte själva?

– Inte i förstaläget, det är VR som utreder först, sedan kommer vi också att göra en utredning.

VR:s kommunikationschef Christer Ekelund säger att föraren och övriga medarbetare som var vittnen vid olyckan har tagits om hand för vård och sjukvård.

Filmerna som finns i bussen kommer VR aldrig åt, det är bara polisen och SL som får ut dem.

– Polisen kommer också sannolikt be oss att ta ut kördata som visar hastighet, acceleration, bromsning, allt sådan loggas löpande i bussarna i dag, säger Christer Ekelund.

Bussen tagen i beslag

En förundersökning om vållande till annans död, alternativt vårdslöshet i trafik, har inletts.

Ingen har delgivits misstanke om brott. 

Polisen har hållit förhör med ett stort antal vittnen. Bussen är tagen i beslag för vidare teknisk undersökning.