Strax efter klockan halv nio på måndagskvällen, den 22 juli, tog polisens ledningscentral emot ett flertal samtal om skottlossning utomhus i Hagsätra. Händelsen har rubricerats som mordförsök. Ingen skadad person har hittats. 

En häktad

Under tisdagsmorgonen anhölls en man i 20-årsåldern. Nu häktas han i Södertörns tingsrätt, på sannolika skäl misstänkt för grovt vapenbrott samt två mordförsök i Hagsätra.

– Jag har olika teorier till motiv men inga som jag är redo att lufta än, säger kammaråklagare Kajsa Hultqvist till Mitt i.

Hon bedömer att skotten var riktade mot två personer.

– Vi uppfattar det så efter vad vi har sett på plats, säger Kajsa Hultqvist.

Enligt henne är målsägarna vuxna.

Häktningsförhandlingen hölls under fredagen. Enligt åklagaren nekar mannen till brott.

Skottlossning i Hagsätra – misstänkt mordförsök

Under måndagskvällen larmades polisen om en skottlossning i Hagsätra. En person har anhållits misstänkt för mordförsök och grovt vapenbrott. 

Strax efter klockan halv nio på måndagskvällen tog polisens ledningscentral emot ett flertal samtal om skottlossning utomhus i Hagsätra.

Händelsen har rubricerats som mordförsök. Ingen skadad person har hittats.

Flera polispatruller ryckte ut till platsen och inledde en omfattande undersökning av området runt centrum. Brottsplatsen spärrades av och specialsökhundar hjälpte till i sökandet. Även tunnelbanestationen i Hagsätra stängdes av.

Sammanställer filmer

Två målsägare är identifierade och förhörda om sina iakttagelser då skottlossningen ägde rum. Polisens kameraoperatörer arbetar med att sammanställa filmer från området som har fångat händelserna före, under och efter mordförsöket.

Uppdatering: Under tisdagsmorgonen meddelade polisen att en person har anhållits misstänkt för mordförsök och grovt vapenbrott. 

Polisen spärrade av brottsplatsen i Hagsätra centrum.

Polisen spärrade av brottsplatsen i Hagsätra centrum.

Mostphotos

Skottlossning i Hagsätra – misstänkt mordförsök

Ingen hittad skadad ✔ En anhållen misstänkt för mordförsök och grovt vapenbrott