Slukhålet vid Enskede gårds tunnelbanestation, som Mitt i skrev om för ett par veckor sedan och som funnits där sedan april, har lagats. Ett halvår efter att det uppstod var det, på torsdagseftermiddagen, igenfyllt.

Lagas gör även slukhålet på Skulptörvägen vid Gullmarsplan, rapporterar boende i området.

"Så här lång tid borde det inte ha tagit. Vi ska försöka jobba snabbare tillsammans med denna typ av hål i fortsättningen" sa Malinda Flodman till Mitt i om det senare hålet för en månad sen.

Mitt i har den senaste tiden skrivit om flera slukhål, bland annat i Hässelby. Där lagades hålet, men först efter att en boende i närheten satt upp en ironisk lapp vid det för att belysa stadens långsamma arbete. "Detta monument över gatukontorets inkompetens uppfördes i april 2024. Konstnär: Okänd. Konstverket ”K-märktes” 15 augusti 2024 av Hässelby Strandvägs skönhetsråd", löd den.

Sedan Mitt i skrev förra gången har det börjat hända saker vid slukhålet på Skulptörvägen.

Sedan Mitt i skrev förra gången har det börjat hända saker vid slukhålet på Skulptörvägen.

Privat

Vid Enskede gård har Stockholm vatten och avfall, Svoa, identifierat en ledning som inte längre är i bruk. Ledningen visade sig ha en öppen rörsända.

"Vi har därefter schaktat oss ner till ledningen och gjutit igen hålet. Orsaken till hålet är därmed åtgärdat" skriver Alexandra Fleetwood, pressansvarig på Svoa i ett mejl till Mitt i.