När Natalie föddes fick hon en cp-skada orsakad av syrebrist. Den påverkar främst talet, motoriken och är orsaken till att hon sitter i rullstol. Hon har även assistans dygnet runt. Men det stoppar henne inte från att jobba som influencer.
Allt från matlagning, minnen från resor, sminktips och modestyling till talsvårigheter, sviktande självkänsla och orättvisor.
Rosa dominerar inredningen. Att Hello Kitty är en stor inspiration kommer inte som någon överraskning. "Jag vet inte varför jag fastnade för den färgen", men den gör mig väldigt glad, säger Natalie Eriksson.
Stefan Källstigen
– Jag brukar planera vad jag lägger upp varje månad, men kan också ändra innehåll efter humör. Jag upplever att allt är så perfekt på sociala medier och det vill jag hjälpa till att ta bort.
Därför vill hon berätta om hur det är att leva med en funktionsnedsättning, att annorlunda också är okej, och om de ”dåliga cp-dagarna”.
– Det går upp och ner. Ibland har jag mer ont och blir trött. Då får jag ta fler pauser.
En vanlig dag för Natalie Eriksson börjar ofta med att hon sminkar sig. Sedan filmar hon och redigerar, och efter lunch blir det en vilopaus för kroppen.
Stefan Källstigen
Har fått många hatkommentarer
Vi träffas i Natalies lägenhet där hon bor med sambon Alexander och hunden Maya. Assistent Linnea tolkar när Natalie berättar om sitt liv. Ända sedan Natalie var liten har hon varit aktiv på nätet – och även blivit utsatt för hat.
– De värsta kommentarerna jag fått är att ”din mamma borde ha gjort abort och du borde dö” och ”varför gör du videor när du knappt kan prata”. Det blir så personligt.
Natalie är öppen med att det tidvis varit tufft, både att ha en cp-skada och näthatet.
Det blir mycket tid vid datorn för influencern Natalie Eriksson.
Stefan Källstigen
”Föräldrar måste ta ansvar”
När hon var liten svarade hon hatarna med hat.
– Men jag mådde inte bättre för det. Jag är ingen elak person, det kändes inte bra i magen.
Nu har hon slutat med det.
Jag vill faktiskt säga till föräldrar och vårdnadshavare att de ska ta sitt ansvar.
– Om jag svarar med hat är jag också en del av problemet. Om någon säger något dåligt om cp försöker jag förklara vad cp är. Sedan skriver jag en massa fula ord till min bästa kompis för att få ur mig det. Han är van, säger hon med ett skratt.
Hon har flera tankar kring varför det finns näthat.
– I dag mår många väldigt dåligt och i stället för att söka hjälp och ta hand om sig själva så tar de en annan väg och mobbar folk.
Hon upplever att det mest är barn som kommer med elaka kommentarer, på sättet de skriver.
– Jag vill faktiskt säga till föräldrar och vårdnadshavare att de ska ta sitt ansvar. Våga prata om olikheter och om vad som kan hända med en person som blir mobbad – både i verkliga livet och på nätet.
På Natalie Erikssons instagramkonto fashionandthecity.se lägger hon upp allt mellan himmel och jord.
Vilka är de vanligaste fördomarna kring din cp-skada?
– Var ska jag börja, säger hon och suckar.
– En är att jag inte förstår allt och är som en femåring. En annan att min assistent gör allt, som att redigera mina videor och välja min outfit.
Priset för årets nätängel känns "helt otroligt" att få och hon hoppas ha fått det för att hon sprider kärlek på internet och vågar vara sig själv.
– Det här priset betyder allt för mig. När jag var yngre hade jag ingen att se upp till på nätet. Jag hade önskat att det fanns någon som jag då.
Hon vill vara en storasyster på nätet.
– Mest för barn med handikapp. Jag och mina följare är bästa vänner, de peppar mig och tvärtom. Jag vill att de ska bli glada av min Instagram och Tiktok.
Vill skapa klädkollektion
Hon har flera drömmar: Bli en stor influencer, göra kläd- och sminkkollektioner och producera en tv-serie där man får träffa olika tjejer med handikapp. Hon vill även förändra synen på personer med handikapp och funktionsnedsättningar.
– Ibland upplever jag att samhället är väldig emot en om man inte är som alla andra.