I våras blev parkeringen i Lidingö centrum färdig efter drygt ett års omfattande renovering. P-platserna är fler och bredare medan nya planteringar och bättre belysning pryder det delvis rosamålade garaget.

En sak blev dock inte riktigt som centrumledningen tänkt sig. De hade öppnat för dubbelriktad trafik på Lejonvägen och på Brandgatan, men det blev bara trångt och rörigt.

– Vi såg att det var ett misstag – det blev inte riktigt bra. Vi behövde gå tillbaka till till enkelriktad trafik, säger Gisela Bovin, centrumansvarig.

Nu är det bara utfart via Lejonvägen som gäller. Både in- och utfart sker enbart via Odenvägen – som det var före renoveringen – sedan fredagen den 13 september. Infart till parkeringens nedre plan sker från Lejonvägen och från den övre parkeringen.

Finlir

– Äntligen har vi ett naturligt flöde. Det är ju väldigt angeläget att det fungerar bra i centrum. Responsen har varit så positiv.

Ett sista finlir återstår, sedan är parkeringen helt klar, berättar Gisela Bovin.

– Vi tittar på att förstärka linjemålningarna så att man förstår att man kan få ett möte när man åker ner i garaget. Vi har bara det roliga kvar.

Det roliga?

– Det är roligare att jobba med kundvänligheten än med betongarbeten tycker jag. Att sätta upp skyltar med pilar, och att förstärka identiteten för Lidingö centrum.

Att stanna bilen framför Hemtex, Systembolaget och Coop är fortsatt förbjudet, eftersom det kan orsaka stopp i trafiken. Fyra p-platser för kortare besök på max 15 minuter finns kvar intill Pressbyrån.

Så här ser det ut numera.

Så här ser det ut numera.

Lidingö centrum