Förra våren invigdes renoveringarna av den gamla delen av idrottshallen på Danderyds gymnasium. 55 privata duschbås och två gemensamma omklädningsrum hade byggts för cirka 22 miljoner kronor.

En anledning till bygget av privata duschbås var att få fler skolungdomar att delta under idrotten, då skolan sett att antalet unga som bytte om innan lektionen hade minskat.

Omfattande skadegörelser

Men nu har någon upprepade gånger vandaliserat de nya omklädningsrummen.

Enligt Danderyds kommun är det ett fåtal personer som ska ha förstört i killarnas omklädningsrum.

Johannes Pålsson, bildningsdirektör på kommunen, säger till Mitt i att de ser över vad de kan göra för att stoppa det. En del i arbetet är att gå ut med information om vad som har hänt.

– Det gäller omklädningsrummen som används av skolans elever och föreningar, det är inte helt lätt hur vi ska få stopp på det, säger han.

Vandaliseringen inkluderar både väggar, golv och avlopp i omklädningsrummen, meddelar Pelle Bengtsson, fastighetsförvaltare på kommunen. Men också de privata duschbåsen.

Inte bara pengar

Problemet är inte bara pengar, menar Pelle Bengtsson.

– Det handlar också om arbetsmiljö för de som jobbar här. Det är klart deprimerande när något sådant här onödigt händer, både för de vuxna som jobbar här men också eleverna på skolan som inte förstör.

Kontaktat föräldrar

Rektor Fredrik Nordlander säger att de varit i kontakt med både vaktbolag och polis kring händelserna.

Ingen polisanmälan har ännu upprättats.

– Vi har under en lång period gått ut till föräldrar, elever och personal om det här, både för att försöka ringa in när det här händer och för att få stopp på det. Vi vet inte om det är någon klubb eller elever som har gjort det, säger han.