Blickarna är fokuserade. I Boo rackethall matar tränaren Anni Bölenius Elsa Yngvesson, 9, från Skuru och Hugo Dellner, 11, från Björknäs med bollar från en korg.

– Ni är jätteduktiga. Otroligt fin backhand Elsa! Det blir nog en ny Truls-spelare. 

Det svenska herrlagets OS-final men framförallt Truls Möregårdhs silver i singel är det som alla i hallen pratar om. Framfarten i Paris har bidragit till att att 70 nya medlemmar sökt sig till Boo racketklubb.

– På två dagar anmälde sig 30 nya spelare, sedan har det tillkommit sex, sju nya spelare varje dag. Vi har fått rekrytera fem nya tränare. Vi får kämpa för att få ihop det men hoppas kunna ta emot alla, säger Anni Bölenius. 

Boo racketklubb har fått 70 nya spelare efter Truls Möregårdhs och det svenska herrlagets OS-silver i bordtennis.

Boo racketklubb har fått 70 nya spelare efter Truls Möregårdhs och det svenska herrlagets OS-silver i bordtennis.

Angie Gray

”Galen stämning”

Rasmus Hafzelius, 12, ska vara med och assistera. Han kom nyligen hem från ett läger i pingsmeckat Eslöv – Truls Möregårdhs hemort. Deltagarna följde Truls Möregårds OS-matcher på storbilds-tv. 

– Det var galen stämning, alla hoppade och klappade händerna när han slog ut världsettan. Jag blev intervjuad av SVT och Sydsvenskan. Kul att vi kan utmana kineserna trots att de är så mycket bättre än alla andra.

Anstormningen av nya medlemmar har fått Anni Bölenius och Boo racketklubb att snabbt fått rekrytera fem nya tränare.

Anstormningen av nya medlemmar har fått Anni Bölenius och Boo racketklubb att snabbt fått rekrytera fem nya tränare.

Angie Gray

Anmälde sig under OS-finalen

Sverige tog totalt elva OS-medaljer i Paris, blev bästa nordiska land och gjorde sitt bästa olympiska spel på 24 år.

Mitt i har ringt runt till Nackaklubbar inom samtliga idrotter som skördade medaljer. Alla är glada åt framgångarna men ingen upplever samma uppsving som bordtennisen.

Både Elsa Yngvesson och Hugo Dellner gör sina första pass med Boo racketklubb.

– När det var Truls finalmatch anmälde mamma mig till pingis. De inspirerade mig. De gjorde flera coola moves, säger Elsa Yngvesson.

Hugo Dellner blev också inspirerad.

– OS var spännande. Det var kul att se Truls och Sverige göra det så bra. De gjorde så att jag tyckte att pingis var roligt.

”Otroligt fin backhand”, säger tränaren Anni Bölenius till Elsa Yngvesson, 9.

”Otroligt fin backhand”, säger tränaren Anni Bölenius till Elsa Yngvesson, 9.

Angie Gray

”Seglingen är annorlunda”

Kungliga Svenska Segel Sällskapet, KSSS, firade i förra veckan sina OS-medaljörer i Saltsjöbaden: Anton Dahlberg och Vilma Bobeck.

– Det gav mycket inspiration för våra yngre seglare, säger Stefan Rahm, klubbdirektör i KSSS och styrelseledamot i Sveriges olympiska kommitté.

Klubben har nu tagit totalt 19 OS-medaljer sedan spelen började. Men de senaste medaljerna har inte lett till någon anstormning av nya medlemmar.

 – Seglingen är annorlunda. Man börjar kanske inte av idrottsliga skäl. Anton Dahlberg säger att han började segla för att han älskar att vara ute på vattnet. Men det inspirerar våra ungdomar att träna mycket mer, säger Stefan Rahm.

Seglarna och OS-hjältarna Vilma Bobeck och Rebecca Netzler, silver i 49er FX, och  Anton Dahlberg och Lovisa Karlsson, brons i 470, hyllades efter hemkosten från Paris på Kungliga Svenska Segel Sällskapet, KSSS, i Saltsjöbaden i måndags.

Seglarna och OS-hjältarna Vilma Bobeck och Rebecca Netzler, silver i 49er FX, och Anton Dahlberg och Lovisa Karlsson, brons i 470, hyllades efter hemkosten från Paris på Kungliga Svenska Segel Sällskapet, KSSS, i Saltsjöbaden i måndags.

Anders Hallquist

”Helt sjukt”

Han var själv på plats i Paris. Som representant för Sveriges olympiska kommitté kunde han inte följa seglarnas framfart i Marseille men fick i stället uppleva stavhopparen Armand Duplantis, simmaren Sara Sjöströms, och beachvolleyspelarn David Åhmans och Jonatan Hellvigs OS-guld. Han har svårt att välja vilken upplevelse som var starkast.

– Duplantis: nära 75 000 människor stannar kvar för att se en person hoppa världsrekord och du får kramar bara för att du är svensk – det är ju helt sjukt! Sara Sjöström och beachvolleykillarna var ju också fantastiska men pingisen var nästan roligare. En miljard kineser hejar på Kina men vi försökte heja och hålla modet uppe. Stämningen i Paris var helt magisk, Putin måste vara så avundsjuk. Det sätter verkligen Sverige på kartan, säger Stefan Rahm.

Nya OS-drömmar

I Paris tog Truls Möregård, Anton Källberg och Kristian Karlsson Sveriges första OS-medaljer i bordtennis på 24 år. Samtidigt kan de ha sått frön till kommande framgångar.

– Ja, jag skulle nog vilja vara med på OS, säger Elsa Yngvesson.

– Jag också! Jag tycker att det är roligt med pingis, säger Hugo Dellner.