För drygt tre år sedan bytte Globen namn till Avicii arena. Nu är det dags för grannen, Tele2 Arena, att byta namn till 3Arena, då mobilföretaget Tre är ny huvudpartner till Stockholm Live som driver arenan. Från och med årsskiftet gäller det nya namnet.

Camilla Bernroth tycker att både det nuvarande namnet och det nya är opersonliga.

Camilla Bernroth tycker att både det nuvarande namnet och det nya är opersonliga.

Angie Gray

– Båda namnen är lika opersonliga, jag tycker inte att det är någon större skillnad. Men det kommer att ta tid innan folk vänjer sig. Globen har ju bytt namn, men det är ju ingen som säger... ja vad heter den nu igen, funderar Camilla Bernroth, som bor i närheten.

Avicii arena?

– Nej, precis.

Utanför arenan är det ödsligt på onsdagsförmiddagen strax efter beskedet om namnbytet.

Sanne och Sten Retlev tror också att det kommer att dröja innan det nya namnet etablerar sig.

– Det kommer att heta Tele2 tills nästa generation blir vuxna. Jag har ingen åsikt om själva namnet, kanske är det lättare att säga "Tre", säger Sten Retlev, som var och såg Rod Stewart där i somras.

Tele2, som arenan fortfarande heter, invigdes 2013. Bland Hammarbyare har den kallats "Nya Söderstadion" och den är i dag hemmaplan för både Djurgårdens och Hammarbys herrlag.

Babu Sanyang undrar om vi skämtar när vi berättar om namnbytet.

Babu Sanyang undrar om vi skämtar när vi berättar om namnbytet.

Angie Gray

Babu Sanyang hejar inte på någon av lagen. Han undrar om vi skämtar när vi berättar om namnbytet. Vi intygar att så inte är fallet.

– Okej, jag tycker knappt det är någon skillnad på namnen. Men jag tror nog att folk kommer börja säga "Tre", det är enkelt att komma ihåg, säger han.

Nyligen bytte Friends i Solna namn till Strawberry arena, något som många hade åsikter om på sociala medier. Eftersom Tre och mobiloperatören Hallon är ett och samma företag så kanske det hade kunnat vara aktuellt att döpa om Tele2 till Hallon arena?

Icke, enligt Jasmin Sowood, pr-ansvarig på Tre.

– Det har inte funnits någon sådan diskussion, säger hon.