Vid lunchtid störde ett gäng demonstranter ett tal vid KTH med ”gap och skrik”, skriver polisen på sin hemsida. Polisen har avlägsnat runt 18 personer. Två personer har gripits.

– Vi kontrollerar dem och tar bort dem från platsen, säger Daniel Wikdahl, presstalesperson vid Stockholmspolisen.

– Det låter som att det är relativt grönt läge men det är fortfarande ett flertal personer kvar på platsen. Vi är också kvar med en resurs dimensionerad efter antalet personer, hur många vi är vill jag inte gå in på.

Ebba Busch på besök

Han vill inte kommentera vem som talade eller vad det handlat om. Enligt SVT ska protesterna ha varit mot Israels krigföring i Gaza medan Kristdemokraternas partiledare Ebba Busch var på besök.

Brottsrubriceringarna är störande av förrättning, ohörsamhet mot ordningsmakt, skadegörelse, icke tillståndsgiven allmän sammankomst och brott mot maskeringsförbudet.

– Vi arbetar fortfarande mot ordningsstörningar av olika slag. Det är rätt mycket verksamhet som pågår på en skola den här tiden på året, folk tar examen, disputationer och sådant. Den verksamheten ska kunna fortgå ändå.

Protesten får fortsätta om inte deltagarna beter sig ordningsstörande eller maskerar sig.

– Vi för en dialog med dem. Kan de hålla sin icke tillståndsgivna sammankomst utan att störa får de göra det, säger Daniel Wikdahl.