Jessie J

Jessie J slog igenom 2011 med den självsäkra låten Do It Like A Dude, och släppte samma år debutalbumet Who You Are. Albumsläppet blev en explosionsartad succé med låtar som Domino och Price Tag, som gjorde henne till den första kvinnliga artisten med sex låtar från ett och samma studioalbum på den brittiska topp 10-listan. Hon fortsatte sedan att dominera 2010-talet med världshit efter världshit. Den ikoniska låten Bang Bang som hon 2014 släppte tillsammans med Ariana Grande och Nicki Minaj har idag över en miljard streams på Spotify. "Det är mäktigt att få välkomna en världsstjärna på den här nivån till parken", säger Johan Gummesson, områdeschef Liveunderhållning Liseberg. Konsertbiljett 75 kr. Entré till parken köps separat. Ingen åldersgräns. Barn under 13 år i målsmans sällskap.

Plats: Stora scenen, Liseberg, torsdag 27 juni, kl. 20.00.

Palaye Royale har snabbt klättrat till att vara huvudattraktion på turnéer och stora festivaler. Snart på Pustervik.

Palaye Royale har snabbt klättrat till att vara huvudattraktion på turnéer och stora festivaler. Snart på Pustervik.

Pressbild

Palaye Royale

Den kanadensiska rock-trion Palaye Royale har gjort betydande avtryck på den moderna musikscenen och blivit kallade både ”Årets hetaste band 2018” och ”årets grupp”. Med en mix av retroljud, tydlig visuell stil och dynamiska liveframträdanden har de skapat en hängiven fanbas som kallar sig Soldiers of the Royal Council. Trions unika influenser, från Charlie Chaplins spöke till The Libertines och The Doors, har bidragit till deras teatraliska och oförutsägbara scenframträdanden. Med Gretsch-gitarrtoner, dunkande trummor och kraftfull sång levererar Palaye Royale en snabb, smutsig rock ’n’ roll-upplevelse. The Hunna agerar förband. Åldersgräns 13 år.

Plats: Pustervik, Järntorgsgatan 12–14, onsdag 26 juni, på scen, kl. 20.00.

Elin Ottilia är indie-pop/rock när det är som bäst.

Elin Ottilia är indie-pop/rock när det är som bäst.

Pressbild

Elin Ottilia

Elin Ottilias musik är indie-pop/rock när det är som bäst, med rötter i bålde Malmö och Göteborg. Debutsingeln Mind/Head släpptes i januari 2023 och i juni 2024 kom debut EP:n Everything, it’s all for you. Hymn beskrev första singeln från EP:n så här: ”Hur trötta vi än är på regn och rusk kan vi inte låta bli att älska detta."

Plats: Salongen, Skeppet GBG, Amerikagatan 2, torsdag 27 juni, kl. 20.00–23.59.

Hustaket intar Potatisen tillsammans med The Wednesdays en lördag.

Hustaket intar Potatisen tillsammans med The Wednesdays en lördag.

Pressbild

Hustaket + The Wednesdays

Hustaket bygger sin musik på drivande trummor, svävande slingor och texter som är lika jordade som drömmande. Med influenser från punk, blues och alternativ rock skapar de sin egen punk-osande indierock. Kraftiga vindar och mörka åskmoln drev in över Västra Götaland den ödesdigra dag som medlemmarna i The Wednesdays bestämde sig för att bilda band. ”Snabb och svängande pop-rock influerad av band som Oasis och Catfish And The Bottlemen? Det kommer aldrig att gå” sades det i stugorna. Nu delar de båda banden scen på Potatisen. Första bandet på scen cirka kl 21.00. 

Plats: Potatisen, Värmlandsgatan 15, lördag 29 juni, kl. 17.00 till sent.

Toner på verandan med Marcus Berggren, på Hôtel Eggers såklart.

Toner på verandan med Marcus Berggren, på Hôtel Eggers såklart.

Pressbild

Toner på verandan – Marcus Berggren

Marcus Berggren kommer till anrika Hôtel Eggers veranda för att en ljuvlig sommarkväll framföra sina smäktande popvisor. Efter några mycket framgångsrika år som en av Sveriges mest unika standup-komiker lämnade Marcus Berggren standup-scenen 2023 för att satsa på sin musik och sitt skrivande. Som musiker har Marcus Berggren släppt ett flertal EP och 2024 är han ute på turné samt släpper nya låtar. Kom hit, ta en öl och var glad för att du lever! Konsert i två akter med paus.

Plats: Hôtel Eggers Veranda, onsdag 26 juni, kl. 18.00–22.00.