Diskuskastaren Daniel Ståhl, uppvuxen i Viksjö, kammar hem ännu ett guld. Och den här gången är det inget mindre än Svenska Dagbladets bragdguld.

Och bragden som hyllas var hans monsterkast i friidrotts-VM nu i somras i Budapest. Daniel Ståhl hade förlorat ledningen mot huvudfavoriten Kristjan Ceh och utsikterna för ett guld såg dystra ut. Men i tävlingens sista kast slog han alla rekord och kastade längre än någon någonsin gjort i en mästerskapsfinal – OS, VM och EM inräknat.

– Inför sista kastet var det bara att försöka ladda om och försöka vara så stor som möjligt i rörelserna och inte ge upp och försöka trycka på med stora rörelser och det blev ju ett historiskt kast till slut. Det var otroligt häftigt, säger Daniel Ståhl till Svd i samband prisutdelningen.

Och motiveringen bakom löd: "För ett VM-guld efter mirakulöst avgörande, med urstark kontroll och nerver av stål".

Uppväxten i Järfälla

Daniel Ståhl är just nu regerande världsmästare och olympisk mästare i diskus och innehar dessutom det svenska rekordet i diskus som mäter 71,86 meter. Mitt i har följt hans karriär genom åren och i en intervju från 2021 berättade han att Järfälla är trygghet för honom.

När Daniel Ståhl tog VM-guld i Doha 2019 utropade han: "Tack alla som följde. Tack alla polare där hemma i Jakan, Järfälla."

– Jakobsbergs centrum har varit hela min uppväxt med kompisarna, det är där jag har mina barndomsminnen, berättade han till Mitt i då.

Nästa mål för världsmästaren från Järfälla är EM och OS i Paris i augusti.