Personalen på TM Bagarstuga i Västerhaninge har fullt upp med att täcka väggar och fönster med teckningar på semlor.

Bidragen i tävlingen har strömmat in från bland annat Ribbyskolan, Åbyskolan och Ribbybergsskolan.

På fettisdagens morgon kommer en jury bestående av stammisgäster och anställda att ta fram 3-4 teckningar som blir årets pristagare.

Ted W Malon, delägare och konditor på TM Bagarstuga i Västerhaninge.

Ted W Malon, delägare och konditor på TM Bagarstuga i Västerhaninge.

Angie Gray

Kreativitet först

"Våra kriterier är kreativitet med smaker och konstnärlig kreativitet. Det kommer inte att bli lätt att utse pristagare då alla är väldigt bra gjorda och fina", skriver delägaren Ted W Malon.

Det kommer inte att bli lätt att utse pristagare.

När pristagarna är valda informeras rektorerna.

Semlor - TM Bagarstuga

Semlor - TM Bagarstuga

TM Bagarstuga

På själva fettisdagen har bageriet fullt upp. Just nu säljer de i snitt 200 semlor på vardagar och lite mer än så på helger. På själva fettisdagen har de förhoppningar om att sälja mellan 5000 och 6000 semlor.

När stormen under fettisdagen har lagt sig hoppas de kunna baka några av de vinnande semlorna – men det är inget de kan lova.

Semlor - TM Bagarstuga

Semlor - TM Bagarstuga

TM Bagarstuga