Röda sten

Förberedelserna inför Nordens största afrobeat-festival One Love Africa Music pågår för fullt.

Om bara ett par veckor intar en rad artister från länder som Nigeria, Uganda, Rwanda, Kongo, Liberia, Tanzania scenen på evenemanget som arrangeras för andra året vid Röda sten.

– Det blir både kvinnliga och manliga artister från Afrika. Musiker och dj:s bosatta i Sverige och Europa kommer också att spela, säger Reuben ”Ben” Arinze, initiativtagare och arrangör.

Närmare artisterna

Som ung var han själv en lovande rappare men passionen för andras afrobeat blev i stället en glädjekälla han ville sprida.

Festivalidén föddes omkring år 2019 och efter att pandemin ebbade ut kunde de två första upplagorna arrangeras i Jönköping-trakten, där Reuben ”Ben” Arinz vanligtvis arbetar.

Men efterfrågan av en större utomhusfestival styrde kosan mot Göteborg och Röda sten.

– Vi är den enda festivalen i Norden som satsar helt på afrikans musik. Det är så roligt både för Göteborg och genren i stort att samlas här. Det är många som dansar och gillar afrobeat, nu har de chansen att komma närmare sina favoritartister och se dem uppträda live.

Glädjespridare. Reuben ”Ben” Arinze, initiativtagare och arrangör, välkomnar alla till festivalen.

Glädjespridare. Reuben ”Ben” Arinze, initiativtagare och arrangör, välkomnar alla till festivalen.

Privat

"Musik har inga gränser"

Reuben ”Ben” Arinze utlovar även roliga barnaktiviteter, färgstark mat och en sprakande modevisning.

– Hela familjen är välkommen. Festivalen riktar sig till alla, ung som gammal från alla länder och kulturer. Musik har inga gränser!

Han vill passa på att lyfta att tanken bakom One Love Africa Music är större än en musikfestival.

– Vi vill använda denna plattform för att bekämpa rasism, skapa förståelse bland människor från olika kulturer och främja jämställdhet. Afrikansk musik är ett uttryck för positiv energi, vilket är kärlek och fred. Kom, dansa och ha roligt tillsammans.