För fjärde året samlar GC kök och bar och Petjos Café sina krafter för att skapa en samlingsplats i Kungsängens centrum på julafton.
Projektet grundar sig i att kafébröderna Dani Falksund-Abdallahad och Maykel Tyrisevä Abdallahad från Petjos Café, samt Emin Er som driver Golden Cave och GC Kök och Bar, ville ge något tillbaka till alla sina gäster.
– Förra året blev vi lite tagna på sängen att det kom så mycket folk redan från start. Det var superroligt, och det har aldrig varit så att maten har tagit slut, för vi räknar alltid med att det kommer mycket folk, säger Dani Falksund-Abdallahad till Mitt i timmarna innan han ska stiga upp och baka 3 000 lussebullar.
Värmande dryck i händelse av kö
Eftersom det kom så mycket folk redan från start i fjol så blir nyheten i år att arrangörerna vill se till så det finns pepparkakor, varm choklad och glögg redan utanför.
– Det var kö för att komma in förra året stundtals. Vissa fick stå i 15–20 minuter. Eftersom det blev lite kallt och kyligt för dem vill vi se till så det finns något varmt redan utanför.
Mat för 350 personer
Förra året uppskattar arrangörerna att man tog emot 250 personer. 2024 räknar man med fler gäster.
– Vi kommer att göra mat för i alla fall 300–350 personer, säger Dani Falksund-Abdallahad och fortsätter:
– Vi har skapat något som är kravlöst. Du kan komma precis som du är, det finns inget schema på hur saker och ting ska vara, eller att något sker vid en specifik tid. Utan folk droppar in och får ha en trevlig stund utan att någon styr. Jag tror att det är det som har gjort att det har blivit lätt för människor att dyka upp, och det är det som är tanken.