– Vi har sökt ett rivningslov vilket har tagit lite tid men vi väntar startbesked nu, det väntas komma inom kort. Egentligen hade vi räknat med att ha rivit bort den gamla byggnaden under semestertiden. Det kan låta lite konstigt men en nedbrunnen byggnad behöver ett formellt rivningslov, säger Kim Bernheden, fastighetschef Stena fastigheter Stockholm.

Stena fastigheter äger lokalen och har redan en entreprenör för rivningsarbetet klar. Så fort alla papper och handlingar är klara från kommunen kommer det arbetet börja.

– Vi tror att kommer att ta två till tre veckor ungefär innan allt är bortrivet, säger Kim Bernheden.

Vad som händer framöver är oklart. Det som är klart är att det kommer att bli någon typ av lokal på platsen i framtiden.

– Vi har en dialog med alla försäkringsbolag i ärendet för att se hur vi går vidare och sen har vi även dialog med den gamla hyresgästen men mer än så vet vi inte i dagsläget, säger Kim Bernheden.

Kim Bernheden, fastighetschef Stena fastigheter Stockholm.

Kim Bernheden, fastighetschef Stena fastigheter Stockholm.

Pressbild

Utredning lades ned

Fastighetsbolaget går igenom den detaljplan som finns och det finns möjlighet att utöka byggnaden.

– Vi tittar på om det finns möjlighet att få dit fler bostäder eller någon mer kommersiell lokal eller liknande. Vi känner att det finns möjlighet att kunna skapa mer utrymme, säger han.

Arbetet med detaljplanerna räknar fastighetsbolaget kommer att pågå under hela hösten innan något nytt bygglov söks.

– Det är först då vi vet själva vad vi vill göra där.

Efter branden startade polisen förundersökningen om mordbrand. De misstänkte att branden var anlagd men det är inget som utreds längre. Utredningen har lagts ned.