Det var i maj som alla tre en sen kväll begav sig till Domarudden i kvinnans bil. En 18-åring kvinna och en man som är i 25-årsåldern tog bilen. När de skulle därifrån backade mannen på kvinnan var bil det var, som föll och slog huvudet i marken så att det blödde.

Dagen därpå befann sig kvinnan utanför Ica Maxi i Åkersberga. 18-åringen och 25-åringen kom dit och ville ha hennes armbandsur, som de ansåg att 18-åringen hade rätt till. Kvinnan motsatte sig det, varpå 18-åringen och 25-åringen tvingade till sig klockan.

Kort därefter greps de och häktades.

Nu döms mannen till fängelse i ett år och nio månader för vållande till kroppsskada och rån. 18-åringen har får trots sin ungdom samma straff.

När brottslingar mellan 18 och 21 år döms är huvudregeln att domstolen ska ta hänsyn till deras låga ålder när straffet bestäms.

– Det gäller dock inte om straffvärdet är mer än ett och ett halvt år, säger tingsfiskal Karin Söderström, som var med och dömde. För rån är straffvärdet ett år och nio månader och då finns inga förutsättningar att döma till något annat än fängelse. 

Kvinnan som rånades och de båda dömda är alla bekanta med varandra.