Efter klagomål om fåglar på ett kafé i centrala Stockholm bestämde sig staden för att agera.

När livsmedelsinspektörer gjorde ett oanmält besök i slutet av september följde en fågel vid tre olika tillfällen med in när kunder öppnade dörren. Allt utspelade sig under en och samma timme och enligt kommunens rapport verkade merparten av personalen till synes obrydd om detta.

Kaféet får även anmärkningar på att de inte förvarar färskvaror som räkor och grönsaker tillräckligt kallt och att personal använde samma handskar när hen hanterade kassan och tog i livsmedel.

Åt fjäderkaka – blev sjuk

Kaféet kommer få skriftliga krav från staden om att problemen ska lösas och uppföljande kontroller kommer genomföras.

Det är inte första gången stället har problem med fåglar. Kedjan fick stänga ner hela sin produktion under ett dygn i våras efter att en person ätit en kaka därifrån som innehållit fjädrar.

Kastade död fågel på bussförare – åtalas

En fågel i handen är bättre än tio i skogen. Men en duva kastad på en bussförare kan vara ofredande. Nu har åtal väckts mot en man som misstänks för att ha gjort just det.

Händelsen inträffade en kväll i slutet av augusti på Lugnets allé i Hammarby sjöstad.

Enligt åtalet gick en man på bussen, kastade en död duva på föraren, blippade sitt SL-kort, skrattade och gick och satte sig längre bak.

Fågeln träffade föraren i bröstet. Han uppgav i förhör att han kände sig "chockad, skakig, förnedrad och kränkt."

I veckan väcktes åtal mot en Nackabo i 50-årsåldern. Han har uppgett att han vid tillfället var "fruktansvärt berusad". Den döda fågeln hade han hittat i busskuren.

– Jag blev irriterad över att ingen hade plockat upp fågeln och det blev bussföraren som utsattes för min irritation, sa han i förhör.

– Det finns inga ursäkter för mitt beteende. Jag ångrar det bittert.

Brottet rubriceras som ofredande.

Här syns mannen kliva på bussen med den döda fågeln i handen.

Här syns mannen kliva på bussen med den döda fågeln i handen.

Polisens förundersökning

Kastade död fågel på bussförare – åtalas

Blippade SL-kortet, skrattade och satte sig längst bak ✔ Mannen i förhör: ”Jag blev irriterad för att ingen plockat upp fågeln”