FC Arlanda skriver fotbollshistoria. Klubben är klara för division ett till nästa säsong. Mitt i ställer fyra snabba frågor till sportchefen Pierre Yaghleji.

Grattis, hur känns det?

– Tack, det känns fantastiskt att vi har nått målsättningen för året och dessutom med tre omgångar kvar så nu fick vi lite extra tid på oss att förbereda oss till kommande år, säger Pierre Yaghleji. 

Med flest gjorda mål och minst insläppta stod det tidigt klart att FC Arlanda skulle bli ett topplag i år. Laget har bara förlorat en match och spelat fyra oavgjorda, resten är segrar.

När kände ni att det kunde gå hela vägen?

– Hela hösten har vi känt att det har sett väldigt bra ut. Hittills har vi tappat två poäng av 27 möjliga under hösten. Men efter Sandviken matchen släppte nerverna och då kände vi att det var väldigt nära.

Vad betyder det här för föreningen?

– Otroligt stort för föreningen då vi nu är i en serie då det känns på riktigt. Sedan lockar detta större föreningar att sammarbeta med oss och då gäller det främst på ungdomssidan. 

Hur ska ni fira nu?

– Det ska firas med alla ungdomslag, sponsorer och medlemmar som har stöttat laget hela året till denna framgång och det kommer bli på söndag när vi möter Kungsängen. Det blir lite guldhattar, rökbomber och fest, säger Pierre Yaghleji.

Guldfesten på Midgårdsvallen sker mot Kungsängen på söndagen 6 oktober klockan 16:00.

Pierre Yaghleji är sportchef  för FC Arlanda.

Pierre Yaghleji är sportchef för FC Arlanda.

Olof Bergqvist

FC Arlanda kan ta klivet upp i ettan

FC Arlanda har gjort en succésäsong och är klara serieledare. Det betyder att klubben kan ta steget upp till division ett om de vinner en match till.

Förra säsongen gick FC Arlanda upp i division två norra Svealand och gjorde succé. Som nykomling i serien hamnade laget på en hedrande fjärdeplats. I år siktade laget ännu högre och kan ta klivet upp till division ett.

– Vi har bra form nu och ser positivt på de återstående matcherna, säger Pierre Yaghleji som är sportchef för FC Arlanda.

Vad skulle det betyda för klubben att vinna serien?

– Det skulle vara fantastiskt för alla i klubben. Vi är en klubb på framfart och har i dagsläget runt 30 lag i alla åldrar och fem av dem är flicklag, säger Pierre Yaghleji.

Att föreningen växer och har både pojk- och flicklag har uppmärksammats av Upplands fotbollförbund som har gett föreningen pengar att utbilda fler ledare och tränare.

FC Arlanda slår en hörna under en match på Midgårdsvallen i Märsta.

FC Arlanda slår en hörna under en match på Midgårdsvallen i Märsta.

FC Arlanda

"Mycket nerver"

FC Arlanda leder serien med åtta poäng i skrivande stund med fyra matcher kvar att spela. Vinner FC Arlanda serien går klubben upp i division ett norra. Så högt upp i seriesystemet har bara Valsta Syrianska IK från kommunen någonsin spelat. Den föreningen gick i konkurs 2015.

I söndags vann FC Arlanda mot IFK Österåker med 2-0 och har nu fyra raka segrar, seriens just nu formstarkaste lag.

I den sista matchen i serien ställs de mot serietvåan Enköping SK i en direkt seriefinal, en så kallad sexpoängsmatch.

– Det vill vi helst undvika. Det kan bli för mycket nerver och då är det mycket som spelar in. Det är inte alla som klarar av att spela sådana matcher. Det viktigaste nu är att vi vinner de matcher vi har innan de två sista matcherna och då är det inte säkert det gäller någonting, säger Pierre Yaghleji.

Den näst sista matchen spelas mot serietrean FC Gute och där har FC Arlanda revansch att utkräva och är samtidigt förberedda på en tuff uppgift.

– Vi har aldrig vunnit mot Gute. Det här blir den fjärde matchen för oss mot dem och då har vi kryssat en och förlorat två. Det är ett litet mardrömsmotstånd och de är jobbiga för oss på något sätt, säger Peirre Yaghleji.

Pierre Yaghleji är sportchef  för FC Arlanda.

Pierre Yaghleji är sportchef för FC Arlanda.

Olof Bergqvist

Mer go i laget

Nycklarna för en lyckad säsong har enligt sportchefen varit bra gemenskap och kemi i laget. Men även en stark offensiv tillsammans med solid defensiv bidrar såklart till resultaten. FC Arlanda har gjort flest mål i serien och släppt in minst.

– Vi bytte tränare efter fyra omgångar, det var lite av vändpunkten för resten av säsongen. Vi fick in lite mer go i laget och en hel del självförtroende. Vissa spelare fick mer fria roller på plan och vi ändrade lite taktik.

Enligt sportchefen har det gått bra hela säsongen egentligen. Laget har inte förlorat två matcher i rad utan har direkt efter en förlust studsat tillbaka till en seger igen.

FC Arlanda är på väg upp i division 1.

FC Arlanda är på väg upp i division 1.

Olof Bergqvist

Vi har bra form nu och ser positivt på de återstående matcherna

Kvarvarande matcher för FC Arlanda

27/9 20:00, FOC Farsta borta

6/10 16:00, Kungsängen hemma

12/10 14:00, Gute hemma

19/10 19:00, Enköping borta

Källa: FC Arlanda

FC Arlanda spelar sina hemmamatcher på Midgårdsvallen i Märsta.

FC Arlanda spelar sina hemmamatcher på Midgårdsvallen i Märsta.

FC Arlanda

FC Arlanda kan ta klivet upp i ettan

Leder serien med åtta poäng med fyra matcher kvar att spela