Torslanda
Hampus Fors, 29 år, jobbar som konditor på Mölnlyckes stolthet Restaurang Signum som nyligen belönades med en stjärna av prestigefyllda Guide Michelin. Tidigare har han jobbat på stjärnkrogen 28plus i Göteborg och är en van tävlingsdeltagare som bland annat deltagit i Dessertmästarna där han också tog hem segern 2018.
Samma år tävlade han i matlagnings-VM tillsammans med Stockholm Culinary Team och vann guldet även där.
Nu siktar han mot ännu en utmärkelse som Årets Konditor.
– Under min första tid inom restaurangbranschen blev jag inkastad i kallköket och fick där upp intresset för desserter. Efter det var jag helt fast och idag är konditori min stora passion, säger Hampus som älskar att tänka utanför boxen och testa nya och oväntade smaker och arbetstekniker.
Med sin smaksäkerhet och förmåga att tänka nytt hoppas han kunna bli den som imponerar på juryn mest.
– Jag älskar att få utveckla recept och hitta nya och lite annorlunda smakkombinationer. Mitt nytänkande i kombination med min smaksäkerhet är det jag tror kommer ta mig hela vägen till vinsten i Årets Konditor.
Årets tema är Old School och på sju timmar ska finalisterna göra upp om den prestigefyllda titeln Årets Konditor 2023, tillika Svensk Mästare för professionella konditorer.
Vi håller en tumme!