Filmen bygger på en novell som Mischa Snicker skrev för ett par år sedan. Handlingen kretsar kring Irma vars bästa vän dör. I jakten på den skyldiga rör hon sig i Göteborgs kriminella gäng. Ett liv som på många sätt påminner om Mischas egen uppväxt i Angered.

– Att umgås i kretsar där det finns droger och kriminalitet ligger mig nära. Jag själv hade problem och bodde på behandlingshem när jag var mellan 14 och 18 år. Nu är jag fri från det, men vill upplysa andra, berättar hon.

Tack vare kontakter med Fryshuset fick hon hjälp med hur man söker pengar och vilka hon skulle kontakta för att ta idén vidare och i mål. Men att försöka locka etablerade skådespelare till rollerna var aldrig aktuellt.

– Nej, jag ville lyfta fram folk från förorterna eftersom det inte är så många som gjort film som bor där. Det blev folk från Bergsjön, Angered och Biskopsgården och vi förenades av det. Jag ville visa att det inte är så svårt att göra film, säger Mischa Snicker.

En annan aspekt med filmen är att skildra förorten ur en tjejs perspektiv. Något som hon menar sällan görs.

– Oftast är det killarna som tar plats. Här är det många situationer som jag vet att tjejer hamnar i när man umgås med fel personer.

Hur känns det att din film visas på Göteborg filmfestival?

– Väldigt stort. Jag trodde inte att den skulle komma med så det blev nästan en chock. Vi är ju amatörer allihop och hade inte så stor erfarenhet.