Mitt i:s nyhet om att 35 personer inom skolan i Upplands-Bro sägs upp har fått stor uppmärksamhet och väckt ilska både bland läsare och berörda invånare, föräldrar och anställda.

Kommunens utbildningschef Anna Bjurenstam förklarade under gårdagen att det rör sig om 21 barnskötare och 14 personer inom skolan, främst elevassistenter.

– Det är en av de tråkigaste uppgifterna som man har som utbildningschef, att behöva säga upp medarbetare, sa Anna Bjurenstam under tisdagen.

Uppsägningarna bekräftades även av fackförbundet Kommunal och Sveriges Lärare.

Utbildningschefen vänder

Ett dygn senare, under onsdagseftermiddag så återkommer utbildningschefen Anna Bjurenstam och vill korrigera sitt besked.

– Det korrekta är att det är 35 personer på turordningslistan som blivit informerade om att de riskerar att sägas upp. Därmed pågår det en omplaceringsutredning i syfte att titta på om det finns några andra tjänster att erbjuda. Det är den rätta semantiken. Och om det inte är så att vi kan erbjuda ett annat jobb, då kommer uppsägning att ske.

Under gårdagen sa du att dessa 35 personer sägs upp, varför?

– Jag skulle ha sagt att vi har pratat med individer som finns på en turordningslista och de riskerar att sägas upp. Men först gör man en omplaceringsutredning.

Intentionen är att omplaceringsutredningen ska vara klar under nästa vecka.

Kommunal: Då sker uppsägningarna

Kommunals lokala ordförande Jeanette Karlsson vidhåller att deras medlemmar är varslade om uppsägning.

– Våra medlemmar kommer att skriva på sina uppsägningspapper onsdagen den 12 juni. Samtidigt kommer de att få skriva på en blankett om företrädesrätt för återanställning, säger Jeanette Karlsson.

Sveriges Lärare: Positivt om de tänker om

Lars-Erik Larsson, ordförande för Sveriges Lärare Upplands-Bro, kommenterar Upplands-Bro kommuns nya besked skrifligt till Mitt i:

"Sveriges Lärare ser positivt på att kommunen börjar tänka om och väljer att backa och ge omplaceringsutredningarna mer tid. Förhoppningsvis leder det till färre uppsägningar än vad man inledningsvis gick ut med. Det bästa vore att kommunen väljer ett annat beslutsalternativ helt och hållet. 

Att arbetsgivaren ska göra riskbedömningar och ordentliga omplaceringsutredningar har vi från Sveriges Lärare och Kommunal lyft i samverkan och MBL från första början."