Tillsammans bjuder sju musiker på en 90 minuter lång nostalgiresa när Lill-Babs, Siw Malmkvist, Monica Zetterlund med flera tolkas. Bakom ensemblen står söderortsborna Lovisa Monell, Lolli Persson och Lizette Nilsson.

– Det kommer att bli ett potpurri av gamla dängor. Det värsta som finns är att gå på konsert och inte känna igen låtarna, men här kommer man få höra både Sånt e livet, Rus och Gröna små äpplen, säger Lolli Persson.

Låter artisterna tala för sig själva

Hyllningskonserten ska låta artisterna tala för sig själva. Men utöver musiken bjuds det även på dans och tidsenliga kostymer.  

– Vi gör det här för att vi tycker att det är så himla kul, och det är en så fin grej att få hylla de här kvinnorna. När man pratar om 60-tal så blir det lätt att man pratar om Elvis Presley och rockabilly, så vi vill lyfta fram kvinnorna som kanske stått lite i bakgrunden av det, säger Lovisa Monell.

Konserten "Tuff brud i lyxförpakning... å en man i byrån" kommer till Årsta Folkets hus den 8 november kl 19.00. Biljetter kostar 350 kronor.