Hur gick det här till?

– Jo, jag brukar äta calzone för jag gillar att den håller sig varm under hela måltiden, en vanlig pizza kallnar efter ett tag. Men innehållet är ganska trist och den blir lätt degig. Så jag lade till lite egna ingredienser. Till slut skrev ihop namnet på den nya pizzan och gav till personalen här på Lill-Plogen, och de satte upp lappen på menyn haha!

Beskriv din pizza: Mats calzone grande speciale!

– Det är en calzone där man har tagit bort hälften av skinkan och ersatt med räkor och lagt till kronärtskocka. Och den ska vara välgräddad! Osten är kvar.

Kombinationen – varför så bra?

– Räkorna ger lite mer tuggmotstånd, och sälta, och kronärtskockan är syrlig. Så tillsammans blir det perfekt. Det är viktigt att den är välgräddad för att få en knaprig skorpa. Den är riktigt jävla god! 

Tröttnar du aldrig?

– Jo, alltså jag tänker ibland att jag ska prova en annan pizza på menyn, men nä. Det är alltid den jag är sugen på. Det blir en pizza i veckan ungefär, när jag har varit och repat med Värmdö storband, där jag är med. Och den säljer bra, folk beställer om den. Det är väldigt kul. 

Pizzeriaägaren Alexander Radakovics kommentar:

– Är man tillräckligt tjatig kan sådant här hända. Vi tröttnade på att ta emot specialbeställning från Mats varje gång, så till slut tänkte vi att vi sätter upp den på menyn.

Fler nyheter från ditt område – prenumerera på Mitt i:s nyhetsbrev Kvarteret!