– Välkommen in, det var här allting började, säger Nadira Laghrissi när hon visar vägen genom den vita porten.
Det är inget bostadshus vi går in i, utan ett garage i Vretarna utanför Tumba. Men det står inga bilar i garaget. I stället har familjen Laghrissi byggt om garaget till en träningsdojo för 17-årigens största intresse: taekwondo.
– Först ville inte mamma att vi skulle bygga om garaget, men pappa insisterade. Det var han som fick mig att börja när jag var sex år, säger Nadira Laghrissi.
Det visar sig att pappa Samir också sysslar med taekwondo.
Vem är bäst, du eller farsan?
Nadira Laghrissi skrattar.
– Jag skulle säga att det är jag.
Lång erfarenhet
Sedan starten för elva år sedan har det gått vägen för henne. Det blir tydligt när hon visar vad som hänger ovanför sängen i flickrummet. Förutom alla medaljer hänger också alla deltagarkort som hon fått från alla tävlingar hon varit med i. De är dussintals, både från tävlingar i Sverige och internationellt.
Nadira Laghrissi har behållt plankorna som hon slog igenom när hon fick svart bälte.
Albin Tingstedt
Så sent som i fjol tävlade Nadira Laghrassi i junior-EM. Då åkte hon ut i 16-delen, men det blev en viktig erfarenhet inför stundande utmaning: junior-VM i Korea nu i oktober.
– Bara att ha tagit sig hit är en stor milstolpe för mig, och jag ska ge allt. Sen är det ett mål att ta medalj, men oavsett hur det går är jag jättestolt att jag bara har tagit mig hit, säger hon.
Inför JVM är Nadira Laghrissi mitt i en intensiv träningsperiod, med flera träningspass varje dag och ett strikt kostschema med mycket protein. En dag i veckan har hon vigt åt vila.
Där emellan ska hon jonglera gymnasiestudierna på Tumba gymnasium och leva livet som vilken annan tonåring som helst. Än så länge har det inte visat sig särskilt svårt, tycker Nadira Laghrissi själv.
– Jag gör mina uppgifter i god tid och mycket i arbete innan och skolan för jag vet att jag kommer vara trött efter skolan och träningen, säger hon.
Drömmer om OS
Nadira Laghrissi tävlar i taekwondogrenen WTF och där tillåts inga slag på ansiktet, till skillnad från den andra disciplinen ITF. Sparkar är däremot tillåtna. WTF är också den disciplin som följs inom de olympiska spelen.
Att få tävla i OS vore den allra största drömmen, berättar Nadira Laghrissi.
– Jag kommer ge allt och kämpa för att komma dit, säger hon.
Albin Tingstedt