Lokalen på Fredsgatan 6 har stått tom sedan dess tidigare hyresgäst, en restaurang, blev avhyst i fjol.

Det ska det snart bli ändring på. Nu har nämligen ägarna till kedjan Meno Male "snubblat över" lokalen.

– Vi har varit på jakt efter att prova konceptet utanför tullarna, säger Gustav Öhnfeldt.

Ett koncept med gott rykte. När journalisten "Mustiga Mauri" Hermundsson skulle kora landets bästa pizza var Meno Male en av kandidaterna, med sitt napolitanska stuk.

Några år senare har pizzalandskapet förändrats, konstaterar Gustav.

– När vi öppnade hade vi inte så många i branschen som gjorde samma sak. Nu är det mer konkurrens.

Tuffa tider

Inte för att det behöver vara en nackdel. Tvärtom får det en att vara på tårna, menar Gustav.

Men fler utmaningar än så har uppstått, fortsätter han: pandemi, krig, räntehärva, höjda tullar ...

Vi har sparat så mycket som går av trappor och räcken.

– Folk har inte lika mycket pengar att lägga på mat. Men då får man inte gnälla heller, utan jobba utifrån det.

Att göra grejer av slentrian är inte okej, säger han. Inte ens om gästen frågar efter en riktig standardpizza, som en Margherita.

– Om någon gör det och kanske bara käkar mat ute en gång i månaden, då är det vår skyldighet att människan går härifrån mätt, belåten och jävligt nöjd.

Lorrys arv förvaltas

Filialen i Sundbyberg blir något av Meno Males nya nav. Deras centralkök "Laboratorio" fraktas hit från sin tidigare adress på Kungsholmen och hädanefter ska degen till alla pizzerior göras här.

I den delen av lokalen stod tidigare en dansscen.

Planen är att förvalta så mycket som möjligt av arvet från danspalatset Lorry, säger Gustav. Han är rent av öppen för någon form av musikunderhållning på Meno Male.

– Det sitter en massa fint i väggarna. Vi har sparat så mycket som går av trappor och räcken.

Invigning väntas äga rum i maj.