Exakt datum är inte bestämt, meddelar BUP Stockholm.

Ett förslag är i februari, meddelar Göran Rydén, verksamhetschef, i ett mejl:

"Patienterna kommer att informeras efter slutförhandlingen av flytten"

BUP omorganiseras

Sedan 2021 pågår ett arbete med ny områdesindelning för BUP, barn- och ungdomspsykiatrin i Stockholm. 2021 togs ett beslut av den blågröna majoriteten i Region Stockholm, något Mitt i rapporterade då.

Då togs området Täby-Arninge fram som innefattar cirka 72 000 barn från Täby, Danderyd, Vallentuna, Vaxholm, Österåker, Lidingö och Östermalm. 2022 var det bestämt att de skulle flytta ihop – på vilken plats var inte bestämt.

Det blir alltså i Danderyd.

En anledning till flytten är att fokusera barnpsykiatrisk kompetens till färre platser och nyttja lokalytorna på ett bättre sätt, meddelar Göran Rydén.

Fler får längre resväg

Han svarar även på hur verksamheten i Täby och Danderyd påverkas. Verksamhetens personal i Täby flyttar med till de nya lokalerna. I övrigt ska verksamheterna kunna samarbete mer och lättare.

Han svarar också på att fler får längre resväg.

"Behovet av specialiserad ungdomsvård är stort, och avvägningar har behövts göras. Om det handlar om väldigt allvarlig barnpsykiatrisk problematik och att man inte kan ta sig till oss, finns möjligheten att få hembesök av oss över hela länet."

Per Englund