Sedan första säsongen visades har SVT:s "Gift vid första ögonkastet" varit ett lika populärt som omtvistat program och format. Täbybon Ninni Larsson har följt programmet tidigare och fascinerats. Hon sökte för två år sedan, men fick då ingen match.

När den nya säsongen av programmet har premiär den 3 oktober är en hon en de kärlekssökande deltagarna. Hon hade då varit singel i ett år efter att ha varit i ett längre förhållande.

– Jag sökte för att jag tycker det är svårt i dejtingvärlden i dag med alla appar och hur man ska hitta någon. Jag har tittat på flera säsonger tidigare och har tyckt att det har känts som ett bra koncept, säger hon.

Drömmer om familj

Nytt för kommande säsong är att den spelads in vintertid. I mars började inspelningen och efter en process med intervjuer och möten med experterna fick Ninni Larsson besked om en matchning två och en halv vecka innan inspelning.

– Jag sökte en som var snäll, lugn och trygg och som även söker familjelivet. Jag drömmer om barn och familj och vill uppleva vardagen tillsammans med någon, säger Ninni Larsson.

Hur det sedan gick och vad hon tyckte om matchningen får hon inte avslöja.

Men oavsett om tycke uppstod eller ej var medverkan i programmet något hon inte ångrar.

– Jag skulle säga att redan från castingprocessen när man hade alla intervjuer började man lära sig om sig själv. Man får gå in väldigt mycket i sig själv, vad man söker, vad som funkat och inte funkat i tidigare relationer och gå in på djupet på allting, säger hon.

Igenkänning

Innan premiären har Ninni Larsson varit i kontakt med deltagare från förra säsongen. Dels Rosanna Segerstedt Pillay  som valde att fortsätta som gift och dels Anastasia Exner som avbröt sin medverkar i förtid.

– Jag tycker att det är fint att få höra bådas delar. Båda tog med sig något positivt och bra av det oavsett vad som hände i slutet. Det var en trygghet för en själv, säger hon.

Ninni Larsson har sett delar av sin medverkan i förväg och ska se programmen i sin helhet när de visas.

– Det är speciellt se och höra sig själv i tv. Det är skräckblandad förtjusning. Men det får man ta. Det man kan vinna är större, säger hon.

Varför tror du att programmet engagerar så mycket?

– Jag tror att man kan känna igen sig mycket i deltagarna. Det är ett genuint program där produktionen tar fram deltagna hur de är i det vardagliga.

Kan du tipsa andra att söka?

– Jag skulle absolut rekommendera andra att söka om man känner känslan att det skulle kunna vara något för sig själv. Då tycker jag man ska ta modet och söka. Det är lärorikt på många sätt.