2016 deltog Ellen Käck i tävlingen Årets bagare och kom trea.

Redan då berättade hon för Mitt i om sin längtan efter att öppna ett eget bageri.

– För mig har det varit en dröm så länge som jag kan minnas, säger hon åtta år senare.

Vi träffar Ellen på Fredsgatan, tillsammans med sambon och bagerikompanjonen Simon Lundgren.

Sundbybergarna Simon och Ellen i det som ska bli det nya bageriet. Den färdiga inredningen ska föra tankarna till naturen.

Sundbybergarna Simon och Ellen i det som ska bli det nya bageriet. Den färdiga inredningen ska föra tankarna till naturen.

Alexander Kuronen

Här, i BGA Fotocenters gamla lokal, ska Käcks bageri slå upp portarna den 28 september.

– Att det nu blir verklighet, det är otroligt, säger Simon.

De träffades för åtta år sedan. Då jobbade Ellen på Taverna Brillo.

Att vägen till mannens hjärta går via magen har sällan tett sig så sant som då.

– Jag var ute på krogen. Sedan sprang jag förbi där på kvällen, fick lite bullar och bröd och nästan glömde bort hur kär jag var för att allt var så gott, säger Simon.

Digert CV

Taverna Brillo, Lillebrors, Villa Dagmar, Utö bageri, Valhallabageriet ... Den långa listan på tidigare arbetsplatser kan bero på att Ellens kropp tenderar att börja "klia" efter något år på samma ställe.

Men det nya bageriet, hennes första egna, tänker hon dröja sig kvar vid till pensionen. Här kan hon nämligen baka precis vad hon känner för.

– Jag vill ha det här fria,om jag vill inte sälja croissanter en dag så skiter vi i dem.

Simon och Ellen framför stenugnen, bageriets kanske viktigaste detalj.

Simon och Ellen framför stenugnen, bageriets kanske viktigaste detalj.

Alexander Kuronen

Kunder får därför bereda sig på ett omväxlande utbud. Tyngden kommer dock att ligga på frallor, matbröd och bullar.

Medan Ellen står får bakandet har Simon hand om siffrorna och pappersarbetet.

– Så att Ellen kan få vara kreativ och göra det hon älskar.

Nu när du kan bocka av eget bageri från listan, vad blir nästa mål?

– Vi vill stanna och utveckla det här. Jag är noll intresserad av att öppna fler ställen eller utöka för mycket, säger Ellen.