En person ska ha blivit rånad i Gustavsberg vid 19-tiden fredagen 29 december. Några unga killar greps kort därpå av polis, misstänkta för brottet.

Vid 20-tiden på nyårsdagen kom larm om att ett gäng pojkar sköt raketer utanför Ica Maxi i Mölnvik, bland annat riktades några raketer mot ingången. Enligt polisen blev ingen skadad, det blev heller inga materiella skador. Anmälan är rubricerad brott mot ordningslagen. 

Hundar åter efter panikflykt

Polisen fick in flera samtal om smällare och raketer som skjutits dagarna innan och efter nyår, bland annat i Orminge, Fisksätra och Gustavsberg. Utöver det har polisen i Nacka fått åka på många larm om fylleri och bråk i hemmen. 

Det har också rapporterats om flera bortsprungna hundar som blivit rädda för smällare under nyårsafton. Enligt polisen är samtliga hundar hemma igen.

Tolv viltolyckor på en vecka

I Värmdö har också flera trafikolyckor med vilt inträffat under jul och nyår, dock utan allvarliga personskador. Totalt inträffade tolv olyckor mellan 23 december och 1 januari. De flesta med rådjur, men även en hjort och en älg. Den senare inträffade i Evlinge den 29 december då en personbil krockade med en älg.

Förare och passagerare klarade sig utan allvarliga skador och älgen överlevde.