JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.
ANNONS

TV-klipp och nyheter

Polisen: Botkyrkas utsatta områden blir kvar på listan

Polisen i Botkyrka har under våren arbetat med underlaget som ligger till grund för hur Polisens nationella operativa avdelning (Noa) beslutar kring vilka orter som ska ingå i listan över utsatta områden.

Polisen i Botkyrka har under våren arbetat med underlaget som ligger till grund för hur Polisens nationella operativa avdelning (Noa) beslutar kring vilka orter som ska ingå i listan över utsatta områden.

Malin Lövkvist

20230828045033
20230821131724
2023-08-28
04:50

Polisens förväntas uppdatera sin lista över utsatta områden i höst. Då är det bara två år kvar till Botkyrkas ambitiösa mål att helt vara borta från listan 2025. Nu tror varken polisen eller politikerna att det är möjligt.

Botkyrka

Maria Sakr, 32, går med barnvagnen och sina barn på väg mot Hallunda centrum. Hon trivs här och tänker sällan på att polisen har pekat ut Hallunda som ett av flera områden i Botkyrka som är särskilt utsatt.

– Jag har ju mitt liv här. De gånger det kommer upp är när jag tänker på mina barns säkerhet. Men innan jag blev förälder var det verkligen inget jag tänkte på, säger hon.

De andra områdena som pekats ut som särskilt utsatta är Alby, Fittja och Norsborg. Storvreten har polisen klassat som ett utsatt område.

ANNONS

Men inga områden lär röra sig från listan när den ska uppdateras i höst – trots ambitiösa mål från både Botkyrkapolitiker och det kommunala bostadsbolaget Botkyrkabyggen om att orterna ska vara borta från listan till år 2025. Det tror Botkyrkapolisen Björn Johansson.

– Allt talar för att vi kommer att ligga på samma antal utsatta områden i höst. Varken några fler utsatta områden eller färre. Det är vår bedömning utifrån hur det har sett ut tidigare år, säger han.

Björn Johansson är kommunpolis i Botkyrka och han tror inte att det lär ske några förflyttningar av Botkyrkas kommundelar när Noa:s lista över utsatta områden ska uppdateras senare i höst.

Björn Johansson är kommunpolis i Botkyrka och han tror inte att det lär ske några förflyttningar av Botkyrkas kommundelar när Noa:s lista över utsatta områden ska uppdateras senare i höst.

Malin Lövkvist

Han har innan sommaren arbetat med underlaget till Polismyndighetens nationella operativa avdelning (Noa) som ska fatta beslut om vilka orter i Sverige som polisen klassar som risk-, utsatta och särskilt utsatta områden.

Underlaget har formats utifrån frågeställningen "hur mår Botkyrka?". Tillsammans med kommunen och Botkyrkabyggen har polisen tittat på bland annat segregation, levnadsvillkor, kriminalitet och städning.

Hur mår Botkyrka?

– De flesta Botkyrkabor trivs och gillar sina respektive områden. Det är det vi får till oss när vi samtalar med dem. Vi måste dock beakta den normalisering som skett under en väldigt lång tid. Självklart påverkas de boende av det som sker både nationellt men också i Botkyrka, vad gäller det grova våldet, säger Björn Johansson.

Målet: 2025 blir 2028

Det tidigare socialdemokratiska kommunalrådet Ebba Östlin hade ett tydligt uttalat mål om att Botkyrka inte ska ha några orter på Noa:s lista senast år 2025. Nu skrivs det målet upp av hennes efterträdare Emanuel Ksiazkiewicz (S).

– På fem år bör vi ha gjort tillräckligt mycket för att hantera problemen som finns för att stämplas som särskilt utsatt område. Då har vi kommit en bra bit på vägen så att det ska märkas ännu mer skillnad i Botkyrkabornas vardag: man kommer ha en mer trivsam vistelse i vår kommun, ökad trygghet, bättre skolresultat och minskad arbetslöshet, säger han.

Där måste vi bygga byn inifrån

Men att ha områden på listan kommer med vissa fördelar, bland annat i form av extra polisresurser. Och det är välbehövliga resurser, menar kommunpolisen Lotta Thyni, som har bidragit till att polisen i dag gör stora framsteg i det brottsbekämpande arbetet genom lagföring av gärningsmän och med att få bort vapen och narkotika från gatorna.

– Vi måste bli lika framgångsrika i det brottsförebyggande arbetet för att på lång sikt vända den negativa trenden, säger hon.

Om man lyckas knäcka den socioekonomiska problematiken som råder i flera av Botkyrkas områden lär orterna försvinna från listan, tror kommunpolisen Lotta Thyni.

Om man lyckas knäcka den socioekonomiska problematiken som råder i flera av Botkyrkas områden lär orterna försvinna från listan, tror kommunpolisen Lotta Thyni.

Malin Lövkvist

Det handlar inte bara om polisiära resurser, påpekar hon. Att orterna finns med på Noa:s lista beror också socioekonomiska utmaningar, som arbetslöshet, ekonomi och levnadsvillkor. Hennes analys är att om man lyckas ta sig an de utmaningarna så kommer orterna försvinna från listan.

– Och där måste vi bygga byn inifrån: få civilsamhället, näringslivet och alla som bor i området att engagera sig i våra områden. Det är inget vi från polisen eller kommunen kommer kunna göra ensamma, säger hon.

Ksiazkiewicz: Samhället måste kroka arm

Emanuel Ksiazkiewicz delar Lotta Thynis bild av att grundbulten i problematiken är den socioekonomiska situationen.

Det här är frågor som kommunen brottats med under många år. Varför har det inte gjorts mer under den här tiden?

– Det är inget man löser i en handvändning utan något vi måste jobba med kontinuerligt och det är ett samhällsproblem där hela samhället måste kroka arm, säger han.

Men han är också av uppfattningen att det är viktigt att orterna förblir på Noa:s lista, så länge det finns kriminella element och allvarliga problem.

– Men min ambition är självklart att vi inte ska ha de här problemen – vi måste jobba bort dem för vi kan inte acceptera att det ser ut som det gör i vissa områden, säger han.

Kommunen har redan gjort mycket för att tackla den socioekonomiska problematiken, menar Emanuel Ksiazkiewicz (S), kommunstyrelsens ordförande i Botkyrka. Men mer behöver göras, och där måste alla hjälpas åt – tillsammans.

Kommunen har redan gjort mycket för att tackla den socioekonomiska problematiken, menar Emanuel Ksiazkiewicz (S), kommunstyrelsens ordförande i Botkyrka. Men mer behöver göras, och där måste alla hjälpas åt – tillsammans.

Sacharias Källdén

Målet: Färre orter på polisens lista över utsatta områden

Botkyrka har fem orter på polisens lista över utsatta eller särskilt utsatta områden. Nu får kommunen mer pengar för att jobba brottsförebyggande.

I år väntas Polisen uppdatera sin lista över utsatta områden i Sverige. Botkyrka hade vid senaste listan 2019 fyra områden fördelat på fem orter på listan. Kommunalrådet Ebba Östlin (S) hoppas att det arbete kommunen och polisen gjort för att förebygga kriminalitet ska visa sig när polisen presenterar nästa lista.

– Vi ska göra förflyttningar successivt på listan. Vår målsättning är att när nästa lista presenteras ska vi ha två områden som klassas som särskilt utsatta och två som klassas som utsatta.

Kommunalrådet har tidigare sagt att hennes personliga mål är att orterna ska vara borta från listan 2025. Även Botkyrkabyggen har uttalat det målet. Men hos S eller hos Mittenmajoriteten finns inte något sådant mål.

Kommunen sätter ofta mål, varför inte kring detta?

– Vi vill inte fixera oss vid polisens lista, som de väl använder som argument för fördelning av resurser. Mitt mål är att fler Botkyrkaungdomar får gymnasieexamen, att fler Botkyrkabor får arbete, och att Botkyrka har färre kriminella gäng och kriminella företag. Det är mål som kommunen kan jobba mot och mäta oftare än listan vartannat år.

250 miljoner kronor

Nyligen presenterade regeringen en treårig satsning på 250 miljoner kronor per år, där Botkyrka får drygt 17 miljoner kronor 2021, näst mest i länet. Pengarna ska gå för att stötta det brottsförebyggande arbetet i kommunerna. Enligt Ebba Östlin ger pengarna möjlighet att intensifiera och bredda det arbetet.

– Vi kan ge förutsättningar för att alla förskolor och skolor ska ingå i det våldsförebyggande arbetet.

Östlin syftar på programmet Tåget som riktar sig till yngre barn och MVP (Mentors in violence prevention) som riktar sig till ungdomar på skolorna. Men också Mood, där äldre ungdomar fortsätter arbeta brottsförebyggande.

Hon talar även om ökad kontroll av företag.

– Både att kontrollera att kommunen jobbar med sjysta företag och att vi gör kontroller av till exempel utskänkningstillstånd, tobak och miljö och hälsa.

Kommunen ska också satsa mer och annorlunda på avhopparverksamhet.

– Jag är inte nöjd som det ser ut i dag. Det finns egentligen inte någon väl fungerande avhopparverksamhet i någon kommun i dag. Vi ska ha ett rejält avhopparprogram och inrätta en samordnartjänst för detta. Genom att jobba tillsammans med andra kommuner ska vi kunna göra det till en mer rimlig kostnad och hjälpa fler att bryta ett kriminellt liv.

Sparar 200 miljoner

Samtidigt gläds hon över en ny rapport från länsstyrelsen som visar att våld- och brottsförebyggande arbete sparar stora pengar åt samhället. Sedan kommunen började satsa på våldsförebyggande arbete som Tåget och MVP i skolorna har andelen Botkyrkabor som tar gymnasieexamen ökat kraftigt, från 77 procent 2015 till 91 procent 2019.

Enligt beräkningarna som Uppsala universitet gjort sparar det samhället 200 miljoner kronor fram till att eleverna blivit 65 år. Sedan 2015 har också andelen elever som klarar kunskapskraven i årskurs 6 stigit och antalet ungdomar mellan 12 och 20 år som misstänks för våldsbrott minskat med 4 procent.

Vi ska ha ett rejält avhopparprogram.

Det innebär särskilt utsatt område

Hallunda/Norsborg, Alby, Fittja: Särskilt utsatt område.

Storvreten: Utsatt område.

Ett särskilt utsatt område kännetecknas av en allmän obenägenhet att delta i rättsprocessen. Det kan även förekomma systematiska hot och våldshandlingar mot vittnen, målsägare och anmälare i området. Situationen innebär att det är svårt eller nästintill omöjligt för polisen att fullfölja sitt uppdrag vilket kräver regelmässig anpassning av arbetssätt eller utrustning. Många gånger har det skett en normalisering vilket lett till att varken polisen eller de boende reflekterar över det avvikande läget.

Källa: Polisen

Skolor

Skolor med Tåget: Karsby International School, Borgskolan, Broängsskolan,Tallidskolan, Grindtorpsskolan, Hammerstaskolan, Kassmyraskolan, Skogsbacksskolan, Falkbergsskolan, Tullingeberg, Rikstens skola, Banslättsskolan (står i kö för ett informationsmöte om Tåget), Kvarnhagsskolan (står i kö för ett implementeringsmöte om Tåget).

Skolor med MVP (Mentors in violence prevention): Karsby International School, Broängsskolan, Grindtorpsskolan, Hammerstaskolan, Falkbergsskolan, Kvarnhagsskolan.

Polisens lista över utsatta områden

Polisen delar in de utsatta områdena i tre kategorier: Utsatt område, riskområde och särskilt utsatt område.

Ett utsatt område kännetecknas av en låg socioekonomisk status där kriminella har en inverkan på lokalsamhället.

Ett riskområde uppfyller samtliga kriterier för ett utsatt område men når inte upp till de kriterier som kännetecknar ett särskilt utsatt område.

Ett särskilt utsatt område kännetecknas bland annat av att det är svårt eller nästintill omöjligt för polisen att fullfölja sitt uppdrag i området. Det kan också kännetecknas av att det råder parallella samhällsstrukturer och en hög koncentration av kriminella.

Källa: Polismyndigheten

EST – effektiv samordning för trygghet

En gång i veckan samlas Botkyrka kommun, Botkyrkapolisen och Botkyrkabyggen för att tillsammans skapa en lägesbild över kommunens områden.

Utifrån lägesbilden planerar de tre aktörerna hur trygghetsarbetet ska se ut kommande vecka. Det samarbetet kallas Effektiv samordning för trygghet (EST).

Källa: Botkyrka kommun

AlbinTingstedt
08-550 550 24

Målet: Färre orter på polisens lista över utsatta områden

Nyheter

Botkyrka har fem orter på polisens lista över utsatta eller särskilt utsatta områden. Nu får kommunen mer pengar för att jobba brottsförebyggande.

Kamera. I Fittja och nyligen i Alby har polisen satt upp övervakningskameror. Planen är dock fler, även på andra orter. "Vi har sagt att kommun kan stötta med pengar om det är en ekonomisk fråga för polisen", säger Ebba Östlin.
 Foto: Stefan Källstigen/Anders Björklund

Kamera. I Fittja och nyligen i Alby har polisen satt upp övervakningskameror. Planen är dock fler, även på andra orter. "Vi har sagt att kommun kan stötta med pengar om det är en ekonomisk fråga för polisen", säger Ebba Östlin. Foto: Stefan Källstigen/Anders Björklund

Nyheter
Kamera. I Fittja och nyligen i Alby har polisen satt upp övervakningskameror. Planen är dock fler, även på andra orter. "Vi har sagt att kommun kan stötta med pengar om det är en ekonomisk fråga för polisen", säger Ebba Östlin.
 Foto: Stefan Källstigen/Anders Björklund

Kamera. I Fittja och nyligen i Alby har polisen satt upp övervakningskameror. Planen är dock fler, även på andra orter. "Vi har sagt att kommun kan stötta med pengar om det är en ekonomisk fråga för polisen", säger Ebba Östlin. Foto: Stefan Källstigen/Anders Björklund

Kamera. I Fittja och nyligen i Alby har polisen satt upp övervakningskameror. Planen är dock fler, även på andra orter. "Vi har sagt att kommun kan stötta med pengar om det är en ekonomisk fråga för polisen", säger Ebba Östlin.
 Foto: Stefan Källstigen/Anders Björklund

Kamera. I Fittja och nyligen i Alby har polisen satt upp övervakningskameror. Planen är dock fler, även på andra orter. "Vi har sagt att kommun kan stötta med pengar om det är en ekonomisk fråga för polisen", säger Ebba Östlin. Foto: Stefan Källstigen/Anders Björklund

Målet: Färre orter på polisens lista över utsatta områden

Nyheter

Botkyrka har fem orter på polisens lista över utsatta eller särskilt utsatta områden. Nu får kommunen mer pengar för att jobba brottsförebyggande.

Kamera. I Fittja och nyligen i Alby har polisen satt upp övervakningskameror. Planen är dock fler, även på andra orter. "Vi har sagt att kommun kan stötta med pengar om det är en ekonomisk fråga för polisen", säger Ebba Östlin.
 Foto: Stefan Källstigen/Anders Björklund

Kamera. I Fittja och nyligen i Alby har polisen satt upp övervakningskameror. Planen är dock fler, även på andra orter. "Vi har sagt att kommun kan stötta med pengar om det är en ekonomisk fråga för polisen", säger Ebba Östlin. Foto: Stefan Källstigen/Anders Björklund

Nyheter
ANNONS
ANNONS

Senaste nyheterna

Coop-butiken i Vallentuna centrum stänger den sista januari.

Coop-butiken i Vallentuna centrum stänger den sista januari.

Stefan Källstigen

Sluthandlat på Coop i Vallentuna

Nyheter

Stänger sista januari ✔ Lokalen ska renoveras ✔ "En ny hyresgäst kommer så småningom att flytta in"

Delar av Skälby spärrades av efter skjutningen den 12 januari. Detta är en genrebild tagen vid ett annat tillfälle.

Delar av Skälby spärrades av efter skjutningen den 12 januari. Detta är en genrebild tagen vid ett annat tillfälle.

Johannes Äng

Så går utredningen efter skotten i Skälby

Nyheter

Ingen gripen ✔ Åklagaren vill inte låsa sig vid teori om felskjutning

Titta upp, och du kan se fyra av vårt solsystems planeter. På bild th: Peter Linde, ordförande i Svenska astronomiska sällskapet.

Titta upp, och du kan se fyra av vårt solsystems planeter. På bild th: Peter Linde, ordförande i Svenska astronomiska sällskapet.

Mostphotos/Privat

Fyra planeter i rad – sällsynt skådespel på kvällshimlen

Nyheter

Januari bjuder på planetparad ✔ Det blir höjdpunkten: "Extra spektakulärt"

ANNONS

Smashar in femte SM-guldet – firar INTE med hamburgare

Funky Chicken Food Truck i Nacka strand prisas för femte året i rad för Sveriges bästa hamburgare av Burgerdudes. Pristagarna är: Alexander Karlsson, Emil Wennerberg, Simon Malmlöf och Johan Ekman (John Taudien saknas på bilden).

Funky Chicken Food Truck i Nacka strand prisas för femte året i rad för Sveriges bästa hamburgare av Burgerdudes. Pristagarna är: Alexander Karlsson, Emil Wennerberg, Simon Malmlöf och Johan Ekman (John Taudien saknas på bilden).

Funky Chicken Food Truck/Burgerdudes

20250122060328
20250121161237
2025-01-22
06:03

För femte året i rad prisas Funky Chicken Food Truck i Nacka strand för Sveriges bästa hamburgare. Men de ska inte fira med hamburgare.

– Nej! Det äter vi ju varje dag, säger grundaren Johan Ekman.

Funky Chicken Food Truck i Nacka strand blir alltid lite överrumplade av hamburgerrecensenterna från Burgerdudes. De kommer alltid oanmälda. Både när de ska äta hamburgare och dela ut priser.

– Det är lika spännande varje år. Vi tar verkligen inte det här för givet, säger Johan Ekman som både har varit med och grundat och driver foodtrucken.

För femte året i rad knep alltså foodtrucken förstaplatsen på listan över Sveriges 100 bästa hamburgare. Personalen ska fira med en middag.

– Det blir någon fin restaurang inne i stan. Det blir skitkul alla som jobbar här är så stolta, säger Johan Ekman.

”Smashburgarna är otroligt saftiga med en världsunik stekyta som är både krispig och frasig, med massor av grovmalen svartpeppar som nästan friteras av den höga fetthalten i köttet”‚ skriver Burgerdudes recensenter om Funky Chicken Food Trucks burgare.

”Smashburgarna är otroligt saftiga med en världsunik stekyta som är både krispig och frasig, med massor av grovmalen svartpeppar som nästan friteras av den höga fetthalten i köttet”‚ skriver Burgerdudes recensenter om Funky Chicken Food Trucks burgare.

Funky Chicken Food Truck

Femma i världen

Burgerdudes är världens största webbplats för hamburgare och har sedan starten 2014 recenserat 873 hamburgerhak i 534 städer i 63 länder världen över. I år rankar sajten Funky Chicken Food Truck som femma i världen.

ANNONS

Som varje år har foodtrucken vinterstängt men räknar med fullt tryck när de öppnar igen den 27 januari.

– Det har blivit internationellt känt och det kommer massor med turister som tar båten från stan till Nacka strand. Vi har blivit ett turistmål, säger Johan Ekman.

Ibland ringlar köerna från Augustendalstorget och runt Nacka strandsmässan.

– Folk tror att det alltid är jättelånga köer men det stämmer inte riktigt. Det är alltid lite kö. Ibland kan det ta en timme i kö men det gör det absolut inte alltid. Speciellt på vintern är köerna kortare, säger Johan Ekman.

Sveriges bästa burgare görs i Nacka strand

Bäst i Sverige 2021. Bäst i Sverige 2022. Åtta i världen. Vaktmästarens kompis har fått hamburgerfrälsta från hela landet att vallfärda till Funky Chickens food truck i Nacka strand och förklara Augustendalstorget som en helig plats.

”Trust me I love you” jazzar N'Dea Davenport i högtalarna och bakom discokulans glitter i ett fräsande rökmoln flippar Emil ”Frankie” Wennerberg inte skivor – utan dagens första hamburgare. Den här onsdagen är det oset av kryddig nötfärs och smält cheddar från Funky Chickens prisbelönta Triple cheese som får smaklökarna att krullas på de 46 personerna utanför food trucken på Augustendalstorget i Nacka strand.

Fånleenden som hos barn som hittat en lördagsgodisgömma mitt i veckan. Ett väckelsemötet för hamburgerfrälsta.

"Det är en konst"

Nyligen utsåg hamburgerrecensenterna Burgerdudes Funky Chicken till Sveriges bästa burgare för andra året och rankar dem som åtta i världen.

Ektorpsbon Gustav Malm, 26, och hans pappa Fredrik Malm, 53, från Tyresö har följt Burgerdudes listor sedan 2014 och ätit sig igenom alla Stockholms premiumburgarställen. De besöker Funky Chicken en gång i månaden, gärna oftare.

– Vi har inte ätit något som är bättre än det här. Smaken på köttet! Han som lagar burgarna lägger ner sin själ. Stekytan är så jävla bra alltså! säger Gustav Malm.

– Du måste ha exakt rätt tjocklek så att det blir den här tunna karamelliserade ytterkanten och saftigt i mitten – det är en konst, säger Fredrik Malm.

800 burgare på en dag

I en plastlåda ligger köttpuckarna vägda till exakt 150 gram, gjorda på en hemlig färsblandning.– Köttet är ett hantverk. Det kommer oftast från Sverige och Tyskland, sedan exakt vad det är är en extrem hemlighet: Många jagar vårt recept. Det har varit en process på flera år att få fram den perfekta sammansättningen. Vi har stekt och ätit många, många hamburgare på vägen – herregud! säger Johan Ekman som driver Funky Chicken med John Taudien.

Köar i en timme

Köerna som kan ringla runt hela Nacka strandsmässan avskräcker inte frälsta.

– Jag äter här minst en gång i veckan eftersom vi har kontor här. Det är lätt värt en timmes kö som det kan vara ibland, säger Andreas Nilsson från Järlasjö.

En sommardag kan Funky Chicken sälja mellan 700 och 800 burgare. En onsdag i november räknar de med att sälja 200 hamburgare, 150 portioner av kycklingrätten New York style Chicken over rice och 15 vegetariska veggie over rice.

– På en restaurang hade vi varit tvungna att ha flera sittningar och hade aldrig kunnat servera så många gäster, säger Johan Ekman.

Stannar i Nacka

Även om trucken är flyttbar har de inga tankar på att åka på turné.

– Vi åkte runt i början, en fem, sex gånger men vi tröttnade. Det var sådant kaos och konkurrens om platserna, säger Johan Ekman.

Tidigare stod de vid Hornstulls marknad på helger under sommarhalvåret. Men när pandemin stängde tog de helgserveringen till Augustendalstorget i stället.

– Vi fick lika många gäster här som vi hade i Hornstull så nu stannar vi nog här även om Hornstulls marknad öppnar igen. Vi har närmare till vårt prepkök och känner folket och kan alla specialbeställningar.

Granne med vaktmästaren

Att just Nacka strand skulle bli hamburgeälskarnas Mecka var en slump.

– Jag hade tidigare landställe i Kummelnäs och en granne jobbade som fastighetsskötare i Nacka strand. Jag sa: ”Kan inte du höra med hyresvärden om vi kan få ha vår truck på torget?” Det tog bara någon vecka och sedan körde vi, säger Johan Ekman.

Plötsligt kommer två män som ska anordna ett event i en skåpbil mittemot. De vill ta el ur laddstolpen bakom burgarbussen.

– Du kan dra ut sladden till vår riskokare, jag tror vi klara oss ändå, säger Emil Wennerberg,

– Ja, ja, de kommer att äta här i alla fall, säger Johan Ekman.

Stekytan är så jävla bra alltså!

Burgerdudes motivering:

”Det räcker med en tugga för att förstå att det här är den bästa burgaren i Sverige just nu! Kompositionen, ration mellan alla ingredienser och inte minst den fenomenala stekytan är smått makalös. På ett sätt så har det hänt en hel del sedan de vann juryns och publikens röst på vår första hamburgerfestival Stockholm Burger Fest 2016. Det är precis lika gott nu som då, men det har inte hindrat dem från att finslipa konceptet och utveckla nya burgare. Vårt hjärta kommer alltid att bulta lite extra hårt för storklassikern Triple Cheese, men även deras senaste skapelse 'Bookmaker' har hittat en ljuvlig balans mellan nyskapande och klockrena smaker."

Lunchöppet

Funky Chicken har öppet på Augustendalstorget vardagar 10.30–14.00. Sommartid även på helger.

Sveriges 20 bästa hamburgare

Burgarhak i Stockholms län fetmarkerade:

1. Funky Chicken Food Truck (Nacka).

2. Franky's Burger (Vasastan och Södermalm).

3. Rekas Burgers (Malmö & Lund).

4. Rockin Grill (Norra Djurgårdsstaden och Hammarby sjöstad).

5. Barrels Burgers & Beer (City, Gamla stan och Södermalm).

6. Gotland Smash Foodtruck (Visby).

7. Burgers & Pastrami – BAP (Östermalm).

8. Stigbergets Fot (Södermalm).

9. Östra Kyrkogatan (Umeå).

10. Knifetown Burgers (Uppsala).

11. Bonden & Burgaren (Norrtälje).

12. Moe's Burger (Kista).

13. N.O.A.H's Burgare (Södertälje).

14. Restaurang AG (Kungsholmen).

15. Rollin Bistros (Göteborg).

16. Tasty Bros (Örebro).

17. Bun Meat Bun (City, Bromma och Farsta).

18. O's Streetfood (Göteborg).

19. The Border (Vasastan, Södermalm & Norrtälje).

20. Burger Syndicate (Skurup).

Källa: Burgerdudes

Nackas och Värmdös bästa burgare

Placering i Sverige inom parentes:

1. Funky Chicken Food Truck, Nacka strand. (1)

2. The Wagon Burgers and Brews, Grisslinge (32).

3. Bastard burgers, Sickla och Värmdö köpcentrum (76).

4. Brödernas, Centrala Nacka, Gustavsberg och Sickla (89).

5. Babas, Nacka Forum (92).

6. Jettz burger, Björknäs (94).

Källa: Burgerdudes.

JohanKristensen
08-550 551 17
ANNONS
ANNONS