– Ja, tyvärr. Det är jättetråkigt, säger köksmästaren Mattias Bernståle som är på plats och städar och packar ihop prylar inne i den folktomma restauranglokalen.
Det har gått en dryg vecka sedan Egon hade öppet sin sista dag. Personalen hade då fått beskedet några veckor tidigare av de norska ägarna.
– Det har varit hyfsat med folk till lunch och middag, men inte timmarna däremellan. Och så har vi tagit lite mer för än lunch än många andra, vi har gjort allt från grunden här, och då är det lite svårt att konkurrera med till exempel snabbmatskedjorna, säger Mattias Bernståle.
Stora i hemlandet
Egon är en kedja som nu har tre restauranger i Sverige, en i Uppsala, en i Göteborg och en i Mall of Scandinavia.
– Det är helt annat i Norge. Där är Egon jättestort. När de öppnar en ny restaurang någonstans i Norge är det en stor grej, folk står i kilometerlånga köer, säger Mattias Bernståle.
Oklart vad det blir i stället
Anna Rönngren, fastighetschef i Sollentuna centrum, vill inte prata om vem eller vilka som kan tänkas ta över efter Egon.
– Nej, jag kan inte uttala mig om det just nu, säger hon.