"I nästan alla poddar är det vuxna som pratar. I vår podd är det bara vi som pratar, vi bestämmer vad vi ska säga – och vi har roliga grejer också". Så lyder beskrivningen av nya Jordbropodden.
Inne på den öppna digitala mötesplatsen Trainstation Haninge i Jordbro centrum sitter 14-åriga Akech Malual vid ett bord med en mikrofon framför sig. Fyra avsnitt finns ute och snart kommer ytterligare två, som hon är med i.
– Det var min första intervju så jag var nervös men jag lyckades, säger hon.
Akech Malual, 14, tycker att det har varit kul att vara med i podden. "Vi har varit snälla mot varandra och alla kan hjälpa till", säger hon.
Angie Gray
Barnens delaktighet
Idén kom från Rädda barnen, som vill lyfta barnens egna röster.
– Målet är att lyfta alla barns röster men kanske främst de som inte alltid kommer till tals, säger Adriana Eyob, aktivitetsledare på Rädda barnen.
De tog kontakt med Trainstation, Höglundaskolan och Vägen ut, som alla hoppade på tåget.
– Vi ville koppla ihop så många aktörer som möjligt så att det blir lite mer långsiktigt och inte för mycket arbete på lärarna, säger hon.
"Första gången vi skulle intervjua behövde vi läsa från pappret så det var svårt att det inte skulle låta som att man läser", säger Akech Malual. De fick hjälp av Adriana Eyob, aktivitetsledare från Rädda barnen.
Angie Gray
Åtta elever valdes ut av lärare och de har arbetat med podden på lektionstid. Instruktionen har varit att samtalen ska kopplas till Jordbro, men allt annat har de kommit fram till själva – från att komma på frågor till att hålla intervjuerna.
– Jag var nervös och rädd för att göra fel men det gick ändå och kändes bra efteråt, berättar Akech Malual.
Det har varit ovant att höra sin egen röst, och en utmaning att inte läsa innantill. Det var hennes idé att intervjua fotbollsspelaren Lawlaw Nazari, som själv är från Jordbro.
– Jag ville intervjua henne för att hon kör fotboll och jag brukar inte se många tjejer som gör det.
Trainstation i Jordbro.
Angie Gray
I ett avsnitt frågas barnen Rädda barnens generalsekreterare Åsa Regnér om allt från gängkriminalitet till situationen i Gaza. I ett annat får Höglundaskolans rektor Maria Ohlsson frågor om hon spelar datorspel på jobbet. Det bjuds på en intervju med fotbollsspelaren Pa Dibba och en berättelse om en simtävling.
– Det har varit mycket blandade känslor. Jag tror det har bidragit till deras självförtroende och sociala förmåga. När man får intervjua fotbollsspelare eller generalsekreterare så känner man sig ganska "powerful". De har stått raka i ryggen och känt sig stolta efter intervjuerna – det syns verkligen på dem, säger Adriana Eyob.
Mamma ska lyssna
För gänget på Trainstation har det varit ett givande arbete, berättar Nilo Paknia, digital handledare.
– Många av barnen som är med brukar också komma till oss eftersom Höglundaskolan ligger här intill. Det är väldigt kul att de får göra sina röster hörda. Det är också en del av vårt arbete, att lyfta rösterna från barn i utsatta områden som kan få möjlighet att komma längre än de kanske blir stämplade till.
Trainstation i Jordbro. På bild: Nilo Paknia, digital handledare på Trainstation
Angie Gray
Troligen kommer podden att fortsätta även framöver, men det är inte helt beslutat ännu.
Akech Malual ser fram emot att hennes avsnitt ska släppas.
– Förut var jag lite rädd det men inte längre och min mamma vill också lyssna på det, säger hon.
"Det kändes roligt att få vara en av dem som fick göra podden", säger Akech Malual, 14 år. Det är lärarna på Höglundaskolan som valt ut vilka elever som ska vara med.
Angie Gray