För att underlätta för hundägare inför sommaren har Mars tillsammans med AniCura tagit fram en hundguide med de bästa tipsen för att klara sommaren på bästa sätt med sin fyrbenta vän.
SIRPA UKURA
20240517170046
20240517121000
2024-05-17
17:00
2024-05-17 12:10
De varma sommarmånaderna kan vara särskilt utmanande för hundägare i Göteborg. Det visar en undersökning som genomförts på uppdrag av Mars Petcare Sverige.
Göteborg
I Novusundersökning har man tittat närmare på vilka specifika prövningar som hundägare möter i storstadsmiljöer.
73 procent av de tillfrågade flera upplever flertalet utmaningar med att vara hundägare i stan.
En av dessa är till exempel att hundarna påverkas mycket av värmen, och i storstäderna finns inte alltid samma möjligheter till exempelvis svalka i sjöar och grönområden.
– Vår målsättning är att våra husdjur ska känna sig lika välkomna i städerna som vi människor. För att förbättra livskvaliteten för både husdjur och deras ägare året runt behövs fler grönområden och ytor för rekreation, säger Cecilia Stenberg, kommunikationsansvarig på Mars Sverige, som ligger bakom initiativet Better Cities For Pets som syftar till att skapa mer djurvänliga och hållbara städer.
Stannar hemma
För att underlätta för hundägare inför sommaren har Mars tillsammans med AniCura tagit fram en hundguide med de bästa tipsen för att klara sommaren på bästa sätt med sin fyrbenta vän.
– Sommartid är det extra viktigt att vara observant på sin fyrbenta vän. Det varma och sköna vädret kan innebära många utmaningar för våra hundar. Några goda råd inför sommaren är att vara försiktig med aktiviteter i gassande sol, att aldrig lämna sin hund i bilen och att hålla hunden kopplad i närheten av grillplatser, säger Sandra Douglas, chefsveterinär på AniCura – en familj av djursjukhus och djurkliniker specialiserade på sällskapsdjur.
Undersökning visar också att 42 procent av hundägarna väljer att stanna hemma från semesterresorna om det inte är möjligt att ta med sig sin hund.
Stadens hundägare upplever utmaningar under sommarmånaderna.
Pressbild
Hundguide inför sommaren
Vatten och skugga: Se till att din hund alltid har tillgång till friskt vatten och en skuggig plats att vila på.
Undvik varm asfalt: Tänk på att asfalten kan bli mycket varm under sommaren och bränna din hunds tassar.
Förebygg insektsbett: Använd insektsmedel eller andra förebyggande medel för att skydda din hund mot insektsbett och fästingar som är vanliga under sommaren.
Varma bilar: Lämna aldrig din hund ensam i en bil under sommaren, även om du låter fönstren vara öppna.
Träning och aktivitet: Undvik de hetaste timmarna på dagen. Morgonen och kvällen lämpar sig ofta bättre för promenader och lek.
Svalka: Ge din hund möjlighet att svalka sig genom att låta den bada i en pool, eller sjö, eller till exempel genom att använda en vattenspridare i trädgården.
Solskydd: Hundar kan också bränna sig i solen. Använd solskydd på framför allt utsatta områden som nos och öron.
Håll koll på din hund utomhus: Var försiktig vid till exempel grillar och picknickmat.
Var vaksam på tecken från din hund: Håll ett extra öga på din hund under sommaren, särskilt om den verkar trött eller visar tecken på värmestress.
Semesterplanering: Om du planerar att resa med din hund under sommaren, se till att alla nödvändiga vaccinationer och researrangemang är i ordning.
Källa: AniCura/Mars Sverige
Det varma och sköna vädret kan innebära många utmaningar för våra hundar.